Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operatii neinvazive, la Spitalul Mangalia

ro

03 Sep, 2009 02:40 2642 Marime text

spitalul_clinic_de_boli_infectioase_05.jpgÎn mai puţin de o săptămână, medicii de la secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Municipal Mangalia îşi vor începe activitatea utilizând un laparoscop achiziţionat în urmă cu câteva luni. Şeful secţiei, dr. Ion Niculescu, a urmat cursuri de specialitate la Strasbourg, iar din luna octombrie va oferi şansa pacientelor sale de a alege între operaţiile „clasice", care presupun „deschiderea" acestora, şi cele laparoscopice, neinvazive.

„Vor putea fi operate afecţiuni anexiale, precum chisturile şi tumorile anexiale. Dacă în primul caz, cel al metodei clasice, vorbeam despre o operaţie invazivă şi foarte dureroasă, în cazul operaţiei cu laparoscopul, pacienta poate pleca acasă în cel mult două zile. Şi, asta, fără să mai sufere de pe urma operaţiei. Mai mult, prin metoda laparoscopică, riscul de infecţii este mult mai mic", afirmă dr. Ion Niculescu.

De altfel, Pavilionul A al Spitalului Municipal Mangalia, care cuprinde secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Pediatrie, este printre cele mai solicitate de paciente, dar nu doar de către cele din Mangalia sau din localităţile din jur, ci şi de cele din Constanţa sau din Capitală. Nu sunt puţine cazurile în care viitoare mămici din Constanţa sau chiar din Bucureşti aleg să nască aici, date fiind condiţiile oferite de secţia de spital.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii