Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpiada Nationala de Matematica, la sfarsit (galerie foto)

ro

16 Apr, 2009 03:06 8126 Marime text
f3.jpgIeri seară, elevii eminenţi reuniţi la cea de a 60-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Matematică şi-au primit răsplata efortului depus în cadrul manifestării de la Mangalia. Seara decernării premiilor olimpicilor participanţi la eveniment a avut loc în prezenţa şefului ISJ Constanţa Petrică Miu şi a deputatului Cristina Dumitrache. Ministrul Învăţământului, Ecaterina Andronescu a întârziat un pic peste răbdarea tinerilor olimpici, care, ţinuţi la intrare timp de peste o oră, au început să protesteze aplaudând frenetic. Se pare că ministrul, „prins" la Bucureşti cu ceva probleme, a părăsit capitala chiar în momentul în care ar fi trebuit să deschidă festivitatea de premiere, astfel încât domnia sa a întârziat ore bune.

Elevii au primit, pe lângă medalii şi diplome, mai multe premii din partea sponsorilor. Unul dintre cele mai importante a fost acordat mai multor câştigători, prin tragere la sorţi, de la fiecare clasă în parte. Bursa „Fundaţiei Patriciu" a constat într-un laptop de ultimă generaţie, alături de suma de 300 de lei lunar, până la finalizarea studiilor elevilor câştigători.

Rezultatele finale pot fi accesate la adresa de Internet http://www.mate.isjcta.ro/rezultate.html, aceasta urmând să fie reactualizată şi în cursul zilei de astăzi. „Olimpiada de anul acesta a fost una cu foarte multe „egalităţi", elevii au avut o valoare foarte mare şi, de aceea, s-a ajuns la baraj. Au fost găsiţi, de asemenea şi elevii care vor participa la Olimpiada Internaţională de la Bremen, Germania, ce va avea loc în luna iulie. Cei selectaţi vor participa, în continuare, la o serie de baraje, în urma cărora, în luna mai vor fi stabiliţi cei şase seniori şi şase junori care merg la Olimpiada Internaţională", ne-a declarat inspector general Cristian Alexandrescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Summers27Patrice 18 Jan, 2011 19:29 Various people all over the world get the personal loans in various creditors, because this is easy and fast.
  • BonitaCampbell26 04 Sep, 2010 12:15 It is cool that we are able to receive the credit loans moreover, it opens completely new possibilities.
  • MathPlayer 17 Apr, 2009 10:24 A fost cea mai frumoasa olimpiada organizata in ultimii 5 ani din aproape toate punctele de vedere. Nota 10 pentru toti cei care s-au implicat in organizare.