Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Ministerul Sănătăţii despre achiziţia autosanitarelor SMURD

ro

28 May, 2017 20:05 1810 Marime text
Ministerul Sănătății acordă prioritate achizițiilor de ambulanțe, inclusiv pentru SMURD, în condiții de transparență și legalitate depline.
 
Ministrul Sănătății Florian Bodog apreciază că motivele care au determinat disputa publică inițiată de Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, pe tema achizițiilor de ambulanțe pentru SMURD, sunt artificiale și că o directă comunicare poate rezolva problema.
 

'Îl asigur pe dl secretar de stat Arafat că am toată deschiderea și determinarea pentru identificarea soluției adecvate, împreună cu toți cei care au responsabilități în acest domeniu, pentru că nu există nicio rezervă sau ezitare în privința achizițiilor de noi ambulanțe. Ba dimpotrivă! Viziunea Guvernului este, potrivit angajamentelor din programul de guvernare, să punem în practică un proiect major — achiziția de 3000 de noi ambulanțe — nu doar la nivelul SMURD, ci în toată țara, astfel încât să nu existe localitate importantă fără ambulanță. Însă, întrega procedură trebuie să se desfășoare cu respectarea deplină a legii și în beneficiul oamenilor. Prin urmare mă aștept la o participare si contribuție corespunzătoare din partea dlui Arafat', susține ministrul Sănătății, Florian Bodog.

 
Noua legislație privind achizițiile publice, adoptată anul trecut, a făcut inaplicabil protocolul dintre Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne privind dotarea pentru ISGU și a determinat ANAP să-l aprecieze corespunzător. Urmare a acestei realități a fost redactat și este în curs de evaluare și semnare, un nou protocol care va permite lansarea procedurii de achiziție de noi ambulanțe în condiții legale.
 
Ministrul Sănătății, accentuează că nu există niciun risc, de nicio natură care să determine sincope în activitatea SMURD, cu atât mai puțin să pună 'în pericol viața oamenilor' și îl așteaptă la un dialog constructiv pe Raed Arafat, imediat ce acesta va reveni în țară.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii