Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Offshore-ul prin care s-a construit centrul Lake View Mandonina Trading Limited a „plămădit“ o altă firmă în clădirea Soti Cable

ro

15 Dec, 2015 00:00 2698 Marime text


Firma cipriotă care se află în spatele firmei New Open Sector SA - Mandonina Trading Limited (cu sediul în Cipru, Aristarchou, Nicosia) - a mai „plămădit“ o afacere la Constanţa. Glades Management SRL este denumirea firmei în care Mandonina Trading Limited este fondator şi în care a adus un aport de capital de 10.000 de lei. Administratorul este un cetăţean cipriot, Christou Rosina. Aceea;i persoană este şi administratorul New Open Sector, după cum arată datele actuale de la Registrul Comerţului.
 
Înfiinţată în luna noiembrie a acestui an, noua firmă fondată de Mandonina şi-a găsit sediul în Constanţa, pe bulevardul Mamaia nr. 296, camera 15, parter. Tocmai imobilul în care funcţionează Soti Cable Neptun şi cotidianul Telegraf, dar şi alte aproximativ 80 de societăţi. Firma recent înfiinţată are ca obiect principal de activitate „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii“.
 
Pentru că vorbim despre o firmă nou înfiinţată, se impune să facem o scurtă trecere în revistă a istoricului offshore-ului Mandonina Trading Limited, care este principalul asociat al SC New Open Sector SA (deţine 98,4% din capitalul social). Aceasta din urmă a luat fiinţă în anul 2010 şi are sediul social în municipiul Constanţa, tot pe bulevardul Mamaia. Alături de Mandonina, în firmă apare şi Gheorghe Theodor Stoica, născut în 1972, în Craiova, judeţul Dolj, care deţine 1,6% din capitalul social. Administratorul societăţii care se ocupă de „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii“ a fost Gheorghe Theodor Stoica, însă acesta a renunţat la mandat începând cu 25 iunie 2015, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, consultat pe 23 iulie 2015.
 
New Open Sector a construit, pe terenuri retrocedate prin dispoziţia fostului primar, Radu Mazăre, sau cumpărate de la Primăria condusă de acesta, Lake View - cunoscut drept „cuibul“ afaceristului Sorin Strutinsky.

Cum se leagă New Open Sector de Sorin Gabriel Strutinsky?



Societatea, avându-i ca asociaţi pe Mandonina Trading Limited - Cipru şi Gheorghe-Theodor Stoica, unul dintre cenzorii supleanţi (în prezent) fiind Mihaela Elvira Gherasim Tănase, este implicată în dosarul în care, în luna februarie, a fost arestat Sorin Gabriel Strutinsky. Procurorii DNA spun că, în cursul anului 2012, Strutinsky ar fi pretins de la denunţător o sumă reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către aceeaşi societate (ca parte a unui consorţiu de firme), în temeiul unui contract încheiat cu CN ACN (Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile) SA Constanţa (lucrări de întreţinere pe Canalul Dunăre - Marea Neagră şi pe Canalul Poarta Albă - Midia - Năvodari). În schimbul sumelor pretinse, Strutinsky, prevalându-se de influenţa exercitată asupra funcţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa, ar fi promis că îi va determina să respecte obligaţiile contractuale asumate, referitoare la plata preţului.
 
Consorţiul de firme din care făcea parte societatea denunţătorului a încasat preţul lucrărilor executate (12.744.039 de lei şi TVA aferent de 3.058.569,53 de lei), în baza contractului anterior menţionat. Ulterior, în baza pretinderii iniţiale, partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu ar fi primit de la denunţător suma de 635.886,80 de lei, banii fiind viraţi din conturile bancare ale societăţii denunţătorului în conturile bancare ale societăţilor comerciale indicate de primul menţionat, printre care şi SC New Open Sector SA.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii