Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oaspete de seamă în Constanţa Ministrul Agriculturii din China, Han Changfu, fascinat de produsele dobrogene (galerie foto)

ro

31 Oct, 2014 00:00 2228 Marime text

Ministrul Agriculturii din Republica Populară Chineză, Han Changfu, s-a aflat, ieri, în vizită la Constanța.
Prima oprire a fost la Institutul de Cercetare şi Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas, Constanţa. Han Changfu a fost întâmpinat de oficialităţi, printre care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Cristian Darie, prefectul Constanţei, Radu Volcinschi, şeful Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Constanţa, Boris Parpală, şi directorul institutului, Radu Răducu. Primirea a fost făcută ca la carte, cu pâine, sare şi vin fiert, servite de copiii ce purtau costumul tradiţional dobrogean.

 
Ministrul Agriculturii din China a făcut un tur al tarabelor ce expuneau produse tradiţionale româneşti. Han Changfu a gustat brânză telemea, ceapă verde, miere polifloră, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu brânză, zacuscă şi suc natural, plin de vitamine. De asemenea, acesta a primit o diplomă de excelenţă şi trandafiri roşii.
 
„Este o vizită cu mare încărcătură pentru instituţia noastră şi pentru mine, pentru că de puţine ori suntem onoraţi cu vizite ale unor ţări prietene şi viitoare partenere în domeniul nostru de activitate“, a declarat directorul Institutului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas Constanţa, Radu Răducu.
 
Ministrului Han Changfu i s-au prezentat apoi rasele de ovine. „Creaţiile biologice ale institutului nostru stau la baza ameliorării raselor de ovine din România. Sunt creaţii proprii ale institutului nostru, ce aparţine domeniului public al statului şi este coordonat de Ministerul Agriculturii“, a declarat Radu Răducu.
 
Han Changfu a fost curios să afle în ce măsură oile beneficiază de spaţiu, iar directorul institutului i-a răspuns că acestea sunt crescute în libertate în timpul verii, la păşune, iar pe timpul iernii, sunt crescute la adăpost.
Ministrul Han Changfu s-a deplasat apoi la Portul Constanţa şi la Crama Murfatlar, încheindu-şi vizita la punctul turistic Murfatlar, cu o masă festivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii