Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE! Alertă de cutremur de magnitudine 10! O ştire falsă a blocat siteul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului

ro

03 Mar, 2017 20:19 3097 Marime text
O falsă alertă de cutremur care anunţa că în România s-a produs un cutremur de 10 grade pe scara Richter a provocat panică şi astfel s-a ajuns ca siteul oficial al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului să se blocheze. Toţi cei care au primit alerta au intrat să verifice şi astfel acesta nu a mai funcţionat. 

"Ceea ce ati primit nu este o alerta de cutremur ci o Alerta Rosie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Asta sugereaza ca serverul nostru a fost spart. Momentan l-am deconectat si investigam. Ne cerem scuze si vom reveni de indata ce voi avea mai multe informatii" - este mesajul primit la scurt timp după alertă de cei abonaţi la sistemul de alerte de cutremur. 

Menţionăm că în România ultimul cutremur a avut loc în data de 2 martie 2017, ora 23.00 şi a avut magnitudinea de 2 grade pe scara Richter. 

Alerta a panicat mulţi cetăţeni, mai ales că mâine se împlinesc 40 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977 care a provocat multe pagube în România. 

UPDATE: ora 22.00 Oficial de la INFP

"Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunţă că nu a a generat nici o alertă de cutremur în data de 03/03/2017. Sistemul de alarmare la cutremure operaţional în cadrul INCDFP are un prag maxim de alertă de magnitudine Mw = 8 grade " - se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

Sursa foto: infp.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii