Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O să vă încălecaţi voi când veţi fi mai mari!" Învăţăturile lui Mazăre către copii şi stupefiantul răspuns al unui preşcolar (galerie foto)

ro

05 Apr, 2012 21:26 4526 Marime text
cap_3.jpgEdilul-şef le-a pus în vedere unor copii de patru-cinci ani faptul că, atunci când vor fi ceva mai mari, se vor „încăleca".

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a făcut ieri o veritabilă baie de mulţime. Dar nu printre pensionari. Nici printre beneficiarii locuinţelor ieftine pentru tineri. Sau, mai nou, printre cei care ar urma să se mute în cartierul de locuinţe sociale din Henri Coandă. Edilul-şef a schimbat categoria de vârstă şi a ajuns, ieri, în mijlocul copiilor de grădiniţă şi al elevilor din clasele I-IV. Astfel, Mazăre a fost prezent la grădiniţa „Lumea poveştilor" din Inel II şi la şcolile 17 şi 37 din cartierul Km 4-5. Motivul? Cadourile de Paşte. Care au fost, de fapt, de la Moş Crăciun, dar au ajuns cu întârziere, de iepuraş. Din acest punct de vedere, primarul a declarat: „Le-am făcut o bucurie, da. Trebuia să le fac bucuria asta de Crăciun, dar au fost nişte oameni mici şi răi la Bucureşti, care m-au amânat. Şi atunci am mutat bucuria pentru iepuraşi", s-a lamentat Mazăre. Edilul-şef al Constanţei se plânsese, de altfel, încă din luna noiembrie a anului trecut de faptul că Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) îngreunează procedura de licitaţie pentru ajutoarele de încălzire, dar şi pentru cadourile pentru copii. Fapt pentru care, în loc să ajungă la copii de Crăciun, pachetele au ajuns înainte de Paşte. Conform declaraţiilor lui Mazăre, ar fi vorba despre aproximativ 30.000 de cadouri. „Nu e un efort financiar foarte mare. Pentru că atunci când iei multe, le iei foarte ieftin", susţine primarul.

Şi pentru că nicio ieşire publică a lui Radu Mazăre nu este lipsită de... originalitate, ei bine, ieri, primarul a avut o exprimare... plastică. Concret, atunci când a intrat într-o clasă a grădiniţei „Lumea poveştilor", primarul i-a chestionat amuzat pe copii cu privire la meseriile pe care se gândesc să le îmbrăţişeze la momentul potrivit. Câţiva copii voiau să devină balerini, poliţişti şi medici. Cei mai mulţi voiau să fie primari. Din motive care ne scapă, primarul a găsit de cuviinţă să întrebe în acest moment - dat fiind faptul că fetiţele şi băieţeii stăteau cuminţi pe scaune, dar separaţi, în dreapta fetele, iar la stânga băieţii - Auziţi? Da' voi aşa staţi? Fetiţele şi băieţii separaţi? Nu vă încălecaţi şi voi?". Vorbim, nota bene!, despre copii de patru-cinci ani. Poate de aceea răspunsul unei fetiţe la întrebarea primarului Mazăre a fost pe cât de surprinzător şi de plin de bun simţ, pe atât de meritat de Mazăre: „Nu, că suntem copii educaţi!".

Primarul plusează şi, amuzat nevoie mare, le prevede viitorul: „Lasă, că vă încălecaţi voi când veţi fi mari!"

mazarecopii-RaduMazare2.jpg

„Mai facem trei poze, ne mai pupăm"

În vizita de la şcoli, Mazăre a insistat asupra faptului că de unităţile de învăţământ din localitate nu se mai ocupă, potrivit legislaţiei, administraţiile locale. Că el ar vrea, dar că nu poate să ajute grădiniţele şi şcolile din Constanţa. „Mai facem trei poze, mai vorbim de maşinuţă, ne mai pupăm", a simţit Mazăre nevoia de a se explica. De altfel, primarul a fost luat cu asalt de elevi încă de dinainte de a coborî din maşină. Ca un primar vedetă, edilul-şef a dat autografe, s-a pozat cu elevii şi a primit un braţ de flori.

Mazăre i-a încurajat pe elevi să cânte o melodie foarte difuzată în ultimele luni (n.r. Ai se eu te pego, Michel Telo), dar şi să danseze în ritmuri portugheze, pentru a le promite, în final, că se gândeşte să-i ducă într-o discotecă şi să le facă un club. „Dacă de şcoală nu mai pot să mă ocup, mă ocup de cluburi", a conchis primarul Constanţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • yoli 05 Apr, 2012 23:45 La ce va asteptati... la cata minte are!Asta e primarul nostru,ne meritam soarta...In vara iar o sa.l aleaga mosii..