Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă strigare a acţionarilor Alliance Qwest Company. Mazăre, Constantinescu, Secărea şi Nelu Mirea, convocaţi în şedinţă

ro

20 Oct, 2015 00:00 2859 Marime text
 
Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu sunt aşteptaţi să se întâlnească, alături de ceilalţi acţionari ai firmei Alliance Qwest Company SA,  pe 19 noiembrie, la ora 12.00, în Adunarea Generală a acţionarilor. Administratorul firmei, Septimiu Manuel Răduca, „strigă catalogul“ la sediul societăţii din strada Timişana nr. 34, pentru a supune votului acţionarilor aprobarea participării societăţii la crearea şi/sau majorarea de capital al societăţi comerciale terţe prin aport în natură. În cazul în care acţionarii nu se vor întâlni la data stabilită, a doua zi, tot de la ora 12.00, se convoacă o nouă Adunare Generală Extraordinară, cu aceeaşi ordine de zi.
 
Doar că - un amănunt foarte interesant - în convocatorul publicat recent în Monitorul Oficial se precizează că „la adunare vor participa toţi acţionarii înregistraţi în Registrul Acţionarilor la data de 10.11.2015 stabilită ca dată de referinţă“. Ceea ce înseamnă că până pe 19 noiembrie s-ar putea să apară unele modificări în structura asociativă a firmei. De altfel, acest lucru s-a mai întâmplat anul acesta, atunci când Sorin Strutinsky „s-a despărţit“ de partenerul său, Radu Mazăre, prin ieşirea din firmă a societăţii KLD Services SRL şi cooptarea firmei Carsinav.
 
Aceasta nu este însă prima convocare a firmei. Prima dată, administratorul a sunat gongul pentru 29 aprilie. Atunci, acţionarii trebuiau să spună dacă sunt de acord cu aprobarea de principiu privind divizarea asimetrică a SC Alliance Qwest Company SA, prin desprinderea unei părţi a patrimoniului societăţii şi transmiterea accesului în mod asimetric către şapte societăţi comerciale cu răspundere limitată.

Citeşte şi

Mazăre, Constantinescu şi KLD-ul lui Strutinsky - acţionari: Deţinători de capital, în imposibilitatea de a participa la AGA a SC Alliance Qwest Company SA

 
Înregistrată la Registrul Comerţului în luna august a anului 2013, SC Alliance Qwest Company SRL provine din divizare parţială. Acţionar în firmă era KLD Services SRL, în calitate de fondator. Deţineau acţiuni în această societate persoanele fizice Nicuşor Constantinescu (fondator), preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nelu Mirea, George Secărea şi Radu Mazăre. Administratorul firmei este Septimiu Manuel Răduca, al cărui mandat expiră în august 2017. Firma are ca domeniu principal de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“.
 
În declaraţia depusă anul acesta la Consiliul Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu menţiona că deţine acţiuni sau părţi sociale la multe companii, printre care şi SC Alliance Qwest Company SA. În documentul depus în vara acestui an, Constantinescu declara că deţine 7,84% dintre acţiuni în această firmă, reprezentând 7.974,50 de lei.

Citeşte şi

Legături care i-au adus lui Mazăre un nou dosar la ANI: Nicuşor Constantinescu şi afacerile cu prietenul său, Strutinsky (documente)

Doar că, între timp, în structura societăţii au intervenit unele modificări. Astfel, potrivit datelor recente de la Registrul Comerţului, firma are acum şi alţi acţionari care deţin alte proporţii în societate. Acţionar persoană juridică în firmă este, mai nou, Şantierul Naval Carsinav SA, care deţine 92,644% dintre participări, reprezentând 3.125.000 de lei aport în numerar, din care efectiv vărsat 450.000 de lei, diferenţa de 1.050.000 de lei urmând a fi vărsată în termen de trei ani de la publicarea în Monitorul Oficial.
 
Persoanele fizice acţionare în această societate sunt: Nicuşor Daniel Constantinescu, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de doar 0,576% (faţă de 7,84%, cât avea anterior), Nelu Mirea, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 4,01%%, George Secărea, care deţine o cotă de participare la beneficii şi pierderi de doar 1,676%, şi Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al Constanţei, care deţine 19.449 de acţiuni, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 0,576% (de la 7,83%). Alţi acţionari deţin 17.506 acţiuni, reprezentând 0,518% dintre acţiunile în firmă.
 
În ceea ce priveşte firma Carsinav, aceasta are ca obiect de activitate „construcţia de nave şi structuri plutitoare“. Acţionari în firmă sunt acelaşi Nelu Mirea, care deţine 99,3% dintre participările în firmă, şi Mioara Nicoleta Mirea (0,07%). Administratorul firmei este, din nou, Septimiu Manuel Răduca. Până la cooptarea SN Carsinav SA, partea aceasta de capital era deţinută de una dintre firmele veterane ale lui Sorin Strutinsky, SC KLD Services SRL. 
 
În ceea ce îl priveşte pe administratorul societăţii, Septimiu Manuel Răduca, acesta mai apare ca administrator în alte nouă societăţi: TQM Steel Building SRL, Şantierul Naval Carsinav SRL, Real Corporation SRL, Q Seg West SA, Profit Rent SRL, Globq Rent SRL (radiată), Future Rent SRL (radiată), Complex Ovidiu - Melody SA şi Alliance Invest SRL (radiată).   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii