Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„O mână spală pe alta...“ Afacerea rectorului UMC, avizată de ISU să verifice extinctoarele din gări

ro

12 Jan, 2016 00:07 3134 Marime text
 
Potrivit licitatiapublica.ro, Compania Națională de Căi Ferate „CFR” – SA atribuia în urmă cu un an un contract de „Verificare, reparare și încărcare a stingătoarelor de incendiu portabile și transportabile din dotarea Sucursalei RCF Constanța”. Conform anunțului de atribuire cu numărul 153481/05.01.2015, contractulu constă în „verificarea, repararea, încărcarea a 808 bucăți stingătoare de incendiu, conform caietului de sarcini”. Estimat inițial la suma de 14.205 lei, contractul a fost atribuit pentru suma de13.555,98 lei. Operatorul economic căruia i s-a atribuit constractul este SC Groupe Eurovest International SRL.

Citește și: 

SC Groupe Eurovest International SRL este o societate comercială cu răspundere limitată , înființată în 2002, cu sediul central în Constanța pe strada Justiție. Groupe Eurovest International SRL este afacerea rectorului Universităţii Maritime Constanţa (UMC) Violeta Ciucur. Firma are ca domeniu de activitate repararea maşinilor. Printre clienţii din 2014, în portofoliul firmei patronate de rectorul UMC se mai află companii de stat precum Ceronav şi Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa.

Întâmpltor sau nu, fostul șef al ISU, Viorel Costache, care a fost până nu demult încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă fost studenat al Universității Maritime din Constanța, a scris din spatele gratiilor două lucrări care au fost coordonate chiar de reotrul acestei instituții. Este vorba despre lucrările „Gestionarea situaţiilor de urgenţă produse de incendii de mari proporţii în zone greu accesibile, cu impact major asupra vieţii şi a mediului” şi „Gestionarea situaţiilor de urgenţă care pot afecta viaţa”, apărute la Editura Ex Ponto.Violeta Ciucur este, de altfel singurul rector al unei instituții de învățământ care a coordonat o lucrare a unei persoane private de libertate.

Citește și:


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii