Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O jumatate de secol de fotbal Membrii vechi ai echipei Sparta Techirgiol, premiati la Zilele Orasului (galerie foto)

ro

09 Aug, 2010 01:27 4710 Marime text
cap_3.jpg„Am organizat acest eveniment în ideea de a aprecia munca şi efortul unor cetăţeni ai oraşului, care ne fac cinste", a declarat primarul Adrian Stan

Oraşul Techirghiol s-a aflat în sărbătoare în acest sfârşit de săptămână. Ieri, în cea de-a doua zi a Zilelor Oraşului, localnicii, dar şi turiştii, au petrecut la serbările organizate de administraţia locală cu acest prilej.

Techirghiol_01.jpgZilele Oraşului Techirghiol se află la cea de-a XI-a ediţie, iar primarul Adrian Stan a organizat cu acest prilej, în premieră, un eveniment dedicat iubitorilor de fotbal. Pe stadionul oraşului au fost convocaţi începând cu ora 11.00, toţi jucătorii de fotbal ai Clubului Sportiv Victoria Techirghiol, actualmente Sparta Techirghiol. Stadionul s-a umplut de fostele glorii ale fotbalului din Techirghiol din ultima jumătate de secol - turci, tătari, români şi aromâni - toţi iubitori ai sportului, dedicaţi echipei sub steagul căreia au jucat. Foştii jucători, care au avut fiecare o contribuţie importantă la ceea ce simbolizează astăzi Sparta Techirghiol, au fost invitaţi pe stadion şi au fost premiaţi în aplauzele celor prezenţi. Fotbaliştii au primit flori, câte o diplomă aniversară şi un tricou cu însemnele echipei pe care au slujit-o în anii tinereţii. Diplomele au fost înmânate de către primarul oraşului, Adrian Stan, şi de către preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa, Vasile Micu. Seniorii fotbalului din Techirghiol au păşit pe gazon, peste care li s-a aşternut şi covorul roşu, la fel de vioi ca în tinereţe şi au fost aplaudaţi atât de ocupanţii tribunelor, cât şi de actualii membri ai echipei Sparta Techirghiol.

Ion Ioniţă, printre fotbaliştii din Techirghiol

Printre fotbaliştii premiaţi s-a numărat şi fostul primar al comunei Agigea, Ion Ioniţă, care a făcut şi el parte din echipa de fotbal a oraşului Techirghiol. Şi primarul Adrian Stan a primit o diplomă aniversară, pentru că a jucat, la rândul său, într-un meci oficial al echipei. „În astfel de momente, cuvintele sunt de prisos, pentru că amintirile sunt ale celor au primit diplome. Vă felicit pe toţi şi vă doresc sănătate, viaţă lungă şi sper să ne întâlnim împreună pentru a serba un secol de fotbal", le-a spus primarul fotbaliştilor premiaţi. La rândul său, unul dintre seniorii Sparta Techirghiol, Gheorghe Balabuti, a mulţumit primarului Adrian Stan şi Consiliului Local Techirghiol pentru că au avut iniţiativa de a organiza un eveniment în cinstea echipei de fotbal a oraşului. La finalul festivităţii de premiere, pe acordurile imnului Sparta Techirghiol, toţi seniorii echipei au făcut o fotografie de final. După ceremonie, a fost programat un meci demonstrativ „Old Boys". „Am organizat acest eveniment în ideea de a aprecia munca şi efortul unor cetăţeni ai oraşului, care fac cinste localităţii", ne-a declarat la finalul activităţii primarul Adrian Stan.

Premii pentru cei mai statornici şi longevivi locuitori

În prima zi a sărbătorii oraşului, reprezentanţii Consiliului Local Techirghiol şi primarul Adrian Stan i-au felicitat pe locuitorii care au împlinit vârsta de 85 de ani sau 50 de ani de căsătorie. „Este un mic gest simbolic pentru cei care au atâta nevoie de susţinere într-o perioadă grea", a declarat primarul Adrian Stan. Cei premiaţi au primit câte o diplomă şi câte un milion de lei vechi.

La Zilele Oraşului Techirghiol au fost prezenţi şi oaspeţi din Turcia şi din Italia. Primarul oraşului Salsomagiorre, Massimo Tedeschi, şi consulul Italiei, Gianfranco Fraccarollo, au participat şi la premierea fotbaliştilor. Primarul Adrian Stan a declarat că are o strânsă colaborare cu administraţia locală din Salsomaggiore, pentru că este un oraş balnear ca şi Techirghiol. De asemenea, Techirghiolul este înfrăţit cu oraşul italian Acqui Terme.

Serbările oraşului Techirghiol au continuat până târziu în noapte. De la ora 20.00 a avut loc un spectacol susţinut de artişti consacraţi ai scenei româneşti, printre care şi Sofia Vicoveanca, iar în final, toţi participanţii au admirat un spectaculos foc de artificii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii