Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O bancă din România a contestat executarea silită Primăria Mangalia nu mai poate vinde terenul şi blocurile Imobiliara SRL

ro

16 Jan, 2014 00:00 2517 Marime text
În luna octombrie a anului trecut, Primăria Mangalia anunţa organizarea unei licitaţii publice pentru vânzarea unei bunuri mobile. Era vorba despre un teren în suprafaţă de 1.050 metri pătraţi şi două blocuri nefinalizate, imobile aparţinând SC Imobiliara SRL, cu sediul în Bucureşti. Ce-a de-a treia licitaţie pentru vânzarea acestor bunuri a avut loc pe 29 noiembrie, însă nu s-a înscris niciun lichidator.
Mai nou, însă, procedura de executare silită a bunurilor SC Imobiliara SRL de către Primăria Mangalia a fost suspendată de instanţa constănţeană şi asta din cauza unei contestaţii depuse de o bancă din România.
 
Societatea SC Imobiliara SRL riscă să-şi piardă bunurile - un teren în suprafaţă de 1.050 metri pătraţi şi două blocuri nefinalizate - din cauza acumulării unor datorii acumulate la bugetul local al municipiului Mangalia. Pentru a-şi recupera banii, Primăria Mangalia a declanşat, în toamna anului trecut, procedura de executare silită. Au avut loc astfel trei licitaţii publice pentru vânzarea bunurilor mai sus menţionate. Preţul iniţial al proprietăţilor, stabilit de evaluator, a fost de 17 milioane de lei, însă la cea de-a treia licitaţie valoarea imobilelor a scăzut cu 50%, ajungând la aproximativ 8 milioane de lei.

Procedura executării silite a fost însă suspendată. Asta pentru că, potrivit reprezentaţilor administraţiei publice locale din Mangalia, Volksbank România, bancă de la care SC Imobiliara SRL contractase un credit, a făcut contestaţie. În prezent, există un proces pe rol, fapt pentru care instanţa a decis suspendarea executării silite până la soluţionarea contestaţiei înregistrate pe rolul Judecătoriei Mangalia.
În conformitate cu datele disponibile pe Registrul Comerţului, SC Imobiliara SRL este administrată de Vlad Radu Popa şi are ca domeniu de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale”. Asociaţi persoane fizice în firmă sunt Ruxandra Popa, Nicolae Preda şi Vlad Radu Popa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii