Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O angajată a Consiliului Judeţean Constanţa a primit bani de la Guvernul Ponta, în temeiul legii venitului minim garantat

ro

05 Feb, 2015 00:00 2883 Marime text
Şase constănţeni au primit, prin hotărâre de Guvern, ajutoare de urgenţă din partea Executivului. În temeiul prevederilor Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, Guvernul României a acordat ajutoare financiare, în regim de urgenţă, în valoare totală de 1.346.650 de lei, pentru sprijinirea a 533 de familii şi persoane singure din întreaga ţară. Din suma totală, 29.500 de lei au ajuns şi la şase cazuri din judeţul Constanţa.

Cine sunt constănţenii care beneficiază de acest ajutor

Georgiana Alice Enescu, din municipiul Constanţa, a primit un ajutor financiar de 5.000 de lei de la Executiv. Aceeaşi sumă a fost alocată şi pentru Cristian Laurenţiu Şpartoc, din Murfatlar. Maria Idiţă, din comuna Chirnogeni, are de primit un ajutor financiar de 4.000 de lei, iar Nicolae Sebastian Popa, din Mangalia, aşteaptă aceeaşi sumă. Cel mai consistent ajutor financiar de la Guvern i-a revenit lui Ion Stafie, locuitor al comunei Adamclisi, care a primit 7.000 de lei. Şi Paraschiva Tudor, din localitatea Gârliciu, a fost menţionată, primind de la Guvern 4.500 de lei.

Potrivit documentului remis de Executiv, ajutoarele financiare au fost acordate persoanelor aflate în situaţii de necesitate cauzate de inundaţii, fenomene hidrometeorologice periculoase, alunecări de teren, incendii, stare gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

Ajutor financiar pentru un inspector de la DGASPC

Interesant este că Guvernul Ponta a decis să acorde un ajutor financiar de 5.000 de lei, în temeiul Legii 416/2001 privind venitul minim garantat, pentru o anume Georgiana Alice Enescu. Cercetând cazul mai în amănunt, am descoperit că Georgiana Alice Enescu este angajata Consiliului Judeţean Constanţa. Mai precis, ea este inspector superior la Direcţia Economico-Financiară din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), instituţie subordonată CJC încă de anul trecut. Potrivit declaraţiei de avere depuse în luna noiembrie 2014, aceasta deţine, împreună cu soţul, două apartamente. Unul în suprafaţă de 32 de metri pătraţi, obţinut, în 2005, ca moştenire, şi altul de 48 de metri pătraţi, cumpărat în anul 2008. Potrivit aceluiaşi document, în anul fiscal anterior, Georgiana Enescu a obţinut un venit salarial de la DGASPC Constanţa de 22.254 (monedă neprecizată, probabil lei), în vreme ce soţul său, din activitatea de agent vânzări, a câştigat, anul trecut, 12.000 de lei, la care se adaugă şi alocaţia de stat a copilului, după cum se poate vedea în declaraţia de avere pe care o regăsiţi la categoria „documente“.

Cristian Laurenţiu Şpartoc este tatăl adoptiv al micuţului Radu, un copil de doar nouă ani măcinat de o boală cruntă despre care părinţii săi au aflat abia toamna trecută.

Pe data de 27 noiembrie 2013, Consiliul Judeţean Constanţa, reunit în şedinţă, aproba un proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar Mariei Idiță, pentru minorul Bogdan Idiță.

Nicolae Sebastian Popa este profesor de educaţie fizică în municipiul Mangalia, iar pentru Ion Stafie, din Adamclisi, CJC a aprobat, în decembrie 2013, acordarea unui ajutor financiar în valoare de 1.000 de lei pentru cei doi copii minori.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii