Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nuntasii au fost infectati cu Salmonella

ro

04 Nov, 2008 00:00 2008 Marime text
1225745792.jpg

Rezultatele preliminarii in ancheta epidemiologica de la restaurantul Zorile arata ca produsele consumate de nuntasi erau contaminate cu Salmonella, bacteria care sta la baza a peste 70% din cazurile de toxiinfectii alimentare.

Raportul Autoritatii de Sanatate Publica Judeteana Constanta arata ca rulada de porc, creierul begnier, buletele de cascaval si rulada de pui, servite de invitati la nuntile organizate pe 25 octombrie, aveau bacteria Salmonella de tip D. De asemenea, din cele 19 persoane angajate la restaurant, care, in seara cu pricina, s-au ocupat fie de prepararea meniului, fie de servirea lui, una avea stafilococ auriu hemolitic. Niciunul dintre rezultate nu a fost pozitiv pentru Salmonella, Shigella, Echerichia Coli si alte bacterii. Inspectia Sanitara de Stat a extins ancheta si va recolta probe de la alti cinci salariati care au fost prezenti la evenimentele din seara de 25 octombrie. Pe toata durata anchetei, Gheorghe Tararache, seful de sala de la Zorile, a sustinut ca este imposibil ca cei aproape o suta de nuntasi sa fi incheiat petrecerea la spital, cu toxiinfectie alimentara, din cauza mancarii pe care au servit-o la restaurantul sau.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii