Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nume noi la cârma Administraţiei Porturilor Maritime Cine sunt cei care conduc autoritatea portuară

ro

23 Oct, 2012 01:00 5038 Marime text
CAport-sediuapmc.jpgUn nou Guvern, noi şefi în instituţiile şi companiile naţionale, aceasta este o practică de mult încetăţenită, iar Portul Constanţa nu avea cum să facă excepţie de la regulă. Ca atare, de ieri, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime are un nou Consiliu de Administraţie. Printre membrii proaspătului înfiinţat CA al CN APM Constanţa se numără şi social-democratul Lucian Băluţ, dar şi şefa Direcţiei Financiare din cadrul Primăriei Constanţa, Marcela Frigioiu.

Mai precis, noua formulă a Consiliului de Administraţie are următoarea componenţă: preşedinte - Răzvan Bădălicescu, vicepreşedinte - Valeriu Ionescu; membri - Flavia Cristina Teodosiu; Lucian Băluţ; Viorel Panait; Marcela Mariana Frigioiu; Adrian Cighi. Cât de curând vom afla şi numele viitorului director al CN APMC şi aceasta întrucât tot ieri a fost constituit şi comitetul de nominalizare şi remunerare care va aplica, în cel mai scurt timp, procedurile legale privind selectarea persoanei care va ocupa funcţia de director general al CN APM SA.

Noii membri ai CA CN APMC au planuri mari cu Portul. „Prin deciziile noastre vom încuraja şi atrage traficul de mărfuri, pentru ca Portul Constanţa să îşi poată reconfirma rolul de important centru de tranzit, cea mai scurtă alternativă de transport din Europa, spre Asia şi celelalte continente, întărindu-şi poziţia de centru regional de distribuţie pentru zona deservită", se arată într-un comunicat de presă transmis ieri de noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al CN APMC, Răzvan Bădălicescu.

Cine sunt membrii Consiliului de Administraţiei al CN APMC şi ce alte activităţi au derulat înainte de a deţine poziţii strategice în Portul Constanţa sunt întrebări la care veţi găsi răspunsuri în rândurile ce urmează.

De la Citibank şi RCS&RDS, direct în CA-ul Portului Constanţa

Răzvan Bădălicescu a fost vicepreşedinte pe corporate banking al Citibank şi a lucrat în această instituţie financiară timp de 15 ani. La sfârşitul anului trecut el a decis să părăsească subsidiara locală a Citi pentru a prelua postul de director pe zona financiar-contabilitate oferit de gigantul din internet, TV şi telecom RCS&RDS. Practic Răzvan Bădălicescu a ales să lucreze pentru unul dintre cei mai importanţi clienţi pentru care aranjase finanţări în ultimii ani.

Valeriu Ionescu zis şi fondatorul Focus Sat

Valeriu Ionescu a finalizat în 1976 cursurile Facultăţii de Inginerie Electronică, din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, iar 1995 a absolvit un master în Business Administration, la Universitatea din Washington. Între anii 1991 şi 1995 a fost country director la International Executive Service Corporation, pentru ca în perioada 1998 - 2004 să fie manager regional pentru New Europe Fund. În octombrie 2007, Valeriu Ionescu a devenit membru în bordul director al IMPACT Developer & Contractor SA. Noul vicepreşedinte al CA CN APMC are acumulată o experienţă de peste 14 ani în Private Equity şi Investment Banking cu Julius Baer - NY, Cartesian Capital Partners - NY, AIG Ca-pital Partners - NY, FIN Consultanţă Asociaţi - Bucharest. De asemenea, Valeriu Ionescu are peste 20 de ani de experienţă în consultanţă şi peste 20 de ani de experienţă în consultanţă şi coordonare în Europa Centrală şi de Est şi 15 ani de activitate în inginerie şi management în sectoarele petrol şi aeronautică. De Valeriu Ionescu putem spune şi că este membru în advisory board la ASEBUSS şi managing partner la Valeriu Ionescu şi Asociaţii SRL. La fel ca şi preşedintele noului CA al CN APMC şi Valeriu Ionescu a avut tangenţe cu companiile de internet şi TV, el fiind fondatorul Focus Sat (companie de televiziune prin satelit, în prezent în portofoliul UPC).

Cristina Teodosiu este de profesie avocat

Flavia-Cristina Teodosiu este de profesie avocat şi s-a specializat în domeniile Drept Civil, Drept Penal, Dreptul Muncii, Dreptul Familiei, Drept Comercial. Aceasta deţine un cabinet de avocatură în Bucureşti.

Lucian Băluţ şi Marcela Frigioiu apropiaţi ai administraţiei Mazăre

Lucian Băluţ a fost deputat în perioada februarie - decembrie 2008, atunci când a preluat mandatul parlamentar al regretatului Corneliu Dida. Băluţ este profesor universitar doctor inginer şi predă în cadrul Universităţii Maritime Constanţa. Numele lui Lucian Băluţ a fost vehiculat în contextul alegerilor parlamentare din 9 decembrie, dar în cele din urmă numele acestuia nu s-a regăsit pe lista finală de candidaţi a USL Constanţa. De altfel, este vehiculat că Băluţ are cele mai mari şanse în cursa pentru desemnarea unui nou director general al Portului

Marcela Frigioiu este şefa Direcţiei Financiare din cadrul Primăriei Constanţa şi a mai ocupat acelaşi post şi în perioada 2009-2010. Amintim că în şedinţa extraordinară de îndată din 22 mai a Consiliului Municipal Constanţa s-a decis ca Marcela Frigioiu să-l înlocuiască pe Valentin Preda în cadrul CA CN APMC întrucât acesta din urmă fusese numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi a devenit astfel incompatibil cu postul ocupat la Administraţia Porturilor Maritime.

Viorel Panait, şi el membru în CA APMC, este director general la operatorul portuar Convex, în timp ce Adrian Cighi reprezintă Fondul Proprietatea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii