Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:30 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu va plimbati pe lacurile inghetate!"

ro

26 Jan, 2010 03:18 2337 Marime text
lac_inghetat.jpgTemperatura extrem de scăzută din această perioadă a făcut ca majoritatea lacurilor din Bazinul Hidrografic Dobrogea - Litoral să îngheţe.

Reprezentanţii Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral îi avertizează pe cei dornici de senzaţii tari că este foarte periculos să te aventurezi pe întinderile de apă îngheţate în această perioadă. „Tot mai mulţi cetăţeni se încumetă să se aventureze pe gheaţă pe diverse lacuri şi mai rar la Marea Neagră. Totodată, mulţi pescari preferă să pescuiască la «copcă», aventurându-se pe cursurile de apă îngheţate. În condiţiile creşterii semnificative a temperaturilor spre sfârşitul acestei săptămâni, Direcţia Apelor Dobrogea - Litoral avertizează populaţia din judeţele Constanţa şi Tulcea să nu se expună pericolului de înec şi să nu se plimbe pe lacurile sau pe marea îngheţată", precizează, prin intermediul unui comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al DADL, Cătălin Anton.

Reprezentanţii DADL au reamintit cazul tragic din iarna anului 2008, când doi adolescenţi din localitatea Ovidiu au murit înecaţi, iar unul a ajuns la spital în şoc hipotermic, după ce s-au aventurat pe gheaţa lacului Siutghiol, iar aceasta a cedat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii