Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu e criza-n primarie La 76 de ani, socrul lui Pilat isi face hotel

ro

03 Sep, 2009 02:14 4685 Marime text
cap_2.jpgÎn luna aprilie a acestui an, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Ionel Pilat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru comiterea infracţiunii de şantaj

Un simplu anunţ dintr-un ziar ne arată că societatea Alpil Star SRL doreşte să construiască o clădire cu trei etaje în staţiunea Mamaia. Potrivit aceluiaşi anunţ, clădirea va deveni spaţiu de cazare şi alimentaţie publică.

ion_pilat_02.jpgPoate că nu este chiar o ştire interesantă. Sau cel puţin nu pare la prima vedere. Criza a scăzut drastic numărul de construcţii, şi sunt din ce în ce mai puţini temerarii care îndrăznesc să se gândească să-şi facă hoteluri sau restaurante. Numai că noi am găsit curajosul în persoana patronului de la Alpil Star. Aici urmează cea de-a doua uimire. Registrul Comerţului ne arată că unic asociat al Alpil Star este Ionel Burducel, un bătrân de 76 de ani. În fapt, firma este administrată de fiica acestuia, doamnă ce poartă un nume cu rezonanţă: Pilat. Georgeta Pilat. Administratora este soţia lui Ionel Pilat, directorul Direcţiei Serviciului Public din Primăria Constanţa şi unul dintre oamenii de încredere ai primarului Radu Mazăre. Deja, curajul investitorului îşi găseşte motivaţia. După cum spuneam, în Mamaia, zona Perla, Alpil Star (pil-ul de la sfârşitul lui Alpil oare nu vine de la Pilat?!). Aşadar, se pare că în familia lui Pilat din Primărie nu a venit criza. Mai ales că societatea mai are un proiect imobiliar, regăsit pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din luna mai a anului trecut. Pentru această construcţie s-a depus şi documentaţia pentru obţinerea PUZ-ului. Aşadar, actele de la APM ne spun că firma socrului lui Pilat are în plan şi o construcţie P+3-4E, spaţii comerciale şi administrative, pe strada Năvalnicului nr. 9A. Terenul de 95,60 mp este proprietatea beneficiarului conform contractului de vânzare-cumpărare 1761 din 30 noiembrie 2007.

Dosarele lui Ionel

În luna aprilie a acestui an, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Ionel Pilat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru comiterea infracţiunii de şantaj. De-a lungul timpului, au fost audiaţi în această cauză atât soţia Georgeta, cât şi socrul Burducel. Bătrânul a apărut în faţa judecătorilor în ianuarie a.c. şi a încercat să-şi apere ginerele aşa cum a putut mai bine. „Pe 24 octombrie 2005, am sunat-o pe fiica mea să mă ducă la Terasa Colonadelor, întrucât fusesem sunat de patronul de acolo, Nicolae Terzi, pentru a discuta o problemă", şi-a amintit bătrânul la acea vreme. Ulterior, acesta a relatat cum fiica lui a rămas în maşină, iar el s-a dus la întâlnirea cu Terzi, unde se aflau şi Nurhan Ali şi Dumitru Burcin. Foarte interesant, conform declaraţiilor socrului lui Pilat, Burcin era speriat şi i-a zis că unii dintre directorii din primărie fuseseră chemaţi la DNA. Acesta s-a confesat că ar fi făcut un autodenunţ, spunându-i lui Ionel Burducel, conform declaraţiei acestuia, „uite, am băgat nişte oameni nevinovaţi în belea!".

{mos_ri:Primaria Constanta,Ionel Pital}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • GEORGE 03 Sep, 2009 22:58 Intradevar in tinerete, era ofiter de infanterie, la Galati.Il chema PILAF.Ulterior, dupa academia politica, a fost numit secretar de partid, la regimentul din M.Kogalniceanu.Toata viata lui a fugit de munca, ca "dracu de tamaie".Acum ii merge excelent de cand, a fost cooptat in "clanul" lui MAZARE.Nu-i mai ajungi cu prajina la nas.Poate se autosesizeaza A.N.I. si in privinta d-lui director!...
  • Un constantean 03 Sep, 2009 12:15 Acest director, intradevar face parte din "clanul" MAZARE caruia, ii este loial si pastreaza o "lege" omerta.Inainte de a intra in clan,Pilaf Ionel(caci acesta era numele lui, adevarat), a fost un profitor al sistemului comunist. Argumente:tanar locotenent(comandant de pluton), Pilaf s-a "orientat" urgent, spre o munca mult mai banoasa si mai usoara(secretar de U.T.C. de regiment).Apoi, a intrat si a absolvit Academia Politica din Bucuresti, fiind ulterior repartizat/numit intr-o functie foarte mare(secretar de partid de regiment), asa la prins "revolutia". Va dati seama ca, fara P.C.R.(pile,cunostiinte si relatii foarte inalte), nu se putea accede asa usor, la aceste functii din M.Ap.N.In concluzie, baiatul s-a descurcat, destul de bine.De cand este la MAZARE, a schimat cateva case, cateva masini, si-a "aranjat-o" pe sotie si pe fiul lui(cu serviciul), si se lauda cu un mic iaht.Oare ce fce A.N.I., in cazul lui PILAT IONEL?