Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noutăţi în privinţa permiselor de conducere. Ce spune Ordinul publicat azi în Monitorul Oficial

ro

07 Feb, 2017 13:36 3381 Marime text

În Monitorul Oficial a fost publicat un Ordin pentru „prelungirea aplicării prevederilor Ordinului ministrului transporturilor nr. 75/2014 privind reglementarea activităţii de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere”

Aşadar, în Monitorul Oficial sunt prezentate următoarele informaţii:

„Având în vedere: 
  • că pe rolul instanţelor de judecată se mai află dosare având ca obiect soluţionarea recursurilor declarate de una dintre părţi împotriva sentinţelor civile, sentinţe pronunţate cu privire la anularea sau suspendarea Ordinului ministrului transporturilor nr. 733/2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizere şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, a Programei de şcolarizare, precum şi privind condiţiile şi obligaţiile pentru pregătirea teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere; 
  • prevederile art. 1 alin. (1) lit. d) din Hotărârea Guvernului nr. 825/1998 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Rutiere Române —A.R.R., cu modificările şi completările ulterioare, 

în temeiul art. 62-64 din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, cu modificările şi completările ulterioare (...)
 
ministrul transporturilor emite următorul ordin:
 
Art. I. — Aplicarea prevederilor Ordinului ministrului transporturilor nr. 75/2014 privind reglementarea activităţii de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, publicată în Monitorul Oficial al României (...) se prelungeşte cu 60 de zile după rămânerea definitivă a hotărârilor privind cererile de chemare în judecată pentru anunţarea sau suspendarea Ordinului ministrului transporturilor nr. 733/2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de oonducere, a Programei de şcolarizare, precum şi privind condiţiile şi obligaţiile pentru pregătirea teoretică şi prectică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere.
 
Art II. — În cazul respingerii, prin hotărâri definitive, a cererilor de chemere în judecată având ca obiect anularea Ordinului ministrului transporturilor nr. 733/2013 pentru aprobarea Normelor privind autorizarea şcolilor de conducători auto şi a instructorilor auto, a Normelor privind atestarea profesorilor de legislaţie rutieră şi a instructorilor de conducere auto, a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a cursurilor de pregătire teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, a Programei de şcolarizare, precum şi privind condiţiile şi obligaţiile pentru pregătirea teoretică şi practică a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, aplicarea prevederilor Ordinului ministrului transporturilor nr. 75/2014 privind reglementerea activităţii de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 107 şi 107 bis din 12 februarie 2014, cu modificările ulterioare, încetează la data pronunţării ultimei hotărâri judecătoreşti. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii