Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul director al RADET Constanţa promite reducerea costului gigacaloriei

ro

06 Jun, 2015 00:00 3515 Marime text
În sezonul rece 2015 - 2016, constănţenii ar putea plăti mai puţin pentru gigacalorie, a promis Liviu Popa, noul director general interimar al RADET Constanţa.
 
Liviu Popa a declarat că a început să facă demersuri pentru a stabili de ce regia generează costul mare al gigacaloriei în Constanţa. „În a patra zi de interimat, am început a face paşi pentru a readuce regia la parametri economici reali“, a declarat, ieri, Liviu Popa, în contextul unei conferinţe de presă. Acesta a precizat că a fost renegociat contractul de furnizare a energiei electrice pentru regie, preţul fiind redus cu 5,9%. Astfel, până la sfârşitul anului, RADET Constanţa va face o economie de 35.100 de lei la curentul electric. Noul director interimar a mai promis că va încerca să reducă preţul gigacaloriei. Costul actual este de 383,20 de lei, din care CET-ului îi revin 217,20 de lei, RADET-ului, 92,24 de lei, iar restul de 73,71 de lei reprezintă TVA. „Autorităţile locale, împreună cu RADET, caută soluţii pentru diminuarea rapidă a preţului la gigacalorie.

Avem certitudinea că se va putea face acest lucru în curând, pentru că sunt soluţii tehnice pentru aşa ceva. Ne străduim să aducem în scurt timp veşti bune pentru constănţeni“, a mai spus Liviu Popa. El a ţinut să precizeze faptul că un alt demers pe care îl va face vizează modificarea organigramei. „Am în plan şi modificarea organigramei. Dar modificarea organigramei se face cu acordul Consiliului de Administraţie. RADET însă nu are acum CA“, a spus Liviu Popa. De asemenea, directorul general interimar a promis că în fiecare lună va organiza conferinţe de presă în care va prezenta măsurile pe care le va lua pentru redresarea regiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii