Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nouă luni de când a plecat la Domnul artistul Aurelian Ion Preda. Sâmbătă a fost praznic de pomenire la Dervent

ro

27 Jun, 2017 03:35 3861 Marime text
Sâmbătă la Mănastirea Dervent, din județul Constanța, a fost săvârșită slujba de pomenire la nouă luni pentru interpretul de muzică populară Aurelian Ion Preda.

Călugărul Efrem Bandarica scria pe pagina sa de Facebook:

 

”Astăzi, ne-am unit în rugăciune călugari, familia întristată Anamaria Rosa Preda, colegi de cântec - Elisabeta Juverdeanu Turcu, Simina Dinescu, prieteni de suflet, Nicușor Iordan, la pomenirea de nouă luni a omului, interpretului și bunului meu frate, Aurelian Preda. Odihnă veșnică, suflet drag!”



Reamintim că artistul Aurelian Ion Preda a murit în data de 27 septembrie, anul acesta, într-o clinică din Austria.

El suferea de mai multă vreme de o boală incurabilă.

Cântăreţul a fost condus pe ultimul drum, și înmormântat la Mănăstirea Dervent, din judeţul Constanţa, unde adesea cânta în strană.

Sute de oameni s-au adunat, atunci, în curtea mănăstirii Dervent care a devenit neîncăpătoare pentru cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu solistului de muzică populară.

Printre cei prezenţi atunci au fost numeroşi interpreţi de muzică populară: Ioana Stefanuti, Elena Carneala, Veronica Apetri, Maria Panov, Virginia Ciorogaru, Mariana Edulescu, Ion Amititeloaie, Emilia Mărinuș Măciucă, Elena Platica şi Liliana Giba. Prezent a fost şi maestrul Nicolae Botgros, care se identifica automat cu Orchestra Naţională de Muzică Populară Lăutarii.

Slujba a fost oficiată de Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Trebuie făcută precizarea că de când a descoperit Mănăstirea Dervent, Aurelian Ion Preda îşi petrecea aici vacanţele împreună cu fiica lui, Ana Maria Rosa.

Foto sus: ZIUA de Constanta
Foto jos: Facebook/Efrem Bandarica
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii