Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partener de afaceri cu Strutinsky Norvegianul Kay Thorkildsen mai pune lacătul pe o afacere la Constanţa

ro

13 Apr, 2015 00:00 4606 Marime text
 
După ce în luna ianuarie a acestui an a dizolvat două din cele mai importante firme ale sale – North Bridge One SRL şi North Bridge Energies – unde este implicat şi Sorijn Strutinsky, Kay Thorkildsen mai face un salt înapoi întro altă firmă. Potrivit datelor din Monitorul Oficial nr. 1595, partea a IV-a asociaţii Kay Tonnes Thorkildsen (67%) şi Gheorghe Peţu (33%), din Mihail Kogălniceanu, care este şi administratorul firmei au decis dizovarea şi radierea firmei SC Stacon Co SRL.

Firma înfiinţată în anul 2007 avea sediul pe strada B.P. Haşdeu şi avea ca obiect de activitate „Comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare“. Lichidatorul societăţii a fost desemnat CII Gheorghe Sanchi . Nici partenerul de afaceri al norvegianului nu este o persoană tocmai necunoscută. Până în urmă cu aproximativ un deceniu, Gheorghe Peţu era unul dintre lideri Partidului Unităţii Naţiunii Române (PUNR). Gheorghe Peţu mai administrează şi firmele Agro-Zooteh SRL şi  Balkanwoos SRL şi este asociat şi în SC Bio Pestcontrol SRL.

Firma Stacon Co SRL  nu a dus-o foarte bine, fiind afectată de criza financiară. Acest lucru reiese din datele prezentate în Monitorul Oficial nr. 2241, partea a IV-a din 2009, atunci când asociaţii au decis reducerea capitalului social de la 60.000 de euro (193.000de lei pe atunci) la suma de 1.000 de lei.
Deşi este a doua firmă pe cre Kay tonnes o lichidează doar în ultimile luni, norvegianul mai are afacri la Constanţa. În zona pieţei Balada, firma sa veterană, SC Concorde Grup SRL, urmează să construască două blocuri. Primul va fi desfăşurat pe P+2E, iar cel de al doilea, pe P+6E. Ambele blocuri vor avea spaţii comerciale la parter.

Kay Tonnes Thorkildsen este un om de afaceri de origine norvegiană, cunoscut la nivel local mai mult prin prisma faptului că şi-a trecut la capitolul asociaţi un nume greu al business-ului constănţean: Sorin Gabriel Strutinsky. Cu o istorie picantă în lumea imobiliarelor de pe litoralul românesc, societatea condusă de norvegianul Kay Tonnes Thorkildsen deţine încă nenumărate terenuri în judeţul Constanţa, după ce, de la instalarea crizei financiare, a încercat să scape de ele, fără prea mari reuşite. Nu mai puţin de 11 terenuri deţinea Westhouse în zona Constanţei, însumând 1.232.333 mp de teren, cu loturi în Ovidiu, Mamaia Nord (56.167 mp), Piaţa Balada (7.188 mp), zona Carrefour (15.000 mp) sau Constanţa (865.062 mp). Dintre numeroasele proiecte pe care le aveau la acea dată, norvegienii de la Westhouse nu au finalizat decât Corallia Residence, imobilul de la intrarea în staţiunea Mamaia despre care se lăudau că l-ar fi vândut în totalitate.

 Afaceri cu Sorin Strutinsky 
Westhouse şi Kay Tonnes Thorkildsen, CEO al RomReal, au făcut afaceri şi cu asociatul lui Mazăre şi al lui Constantinescu, Sorin Gabriel Strutinsky. Este vorba despre societatea North Bridge Energies, pe care Thorkildsen şi Strutinsky o împart cu persoana juridică din Bermude, North Bridge Group Ltd. Prin hotărârea nr. 1 din 29 noiembrie 2010, Marius Lungu, asociat în North Bridge Energies, a decis să cesioneze o parte dintre părţile sociale pe care le deţinea către restul de asociaţi. Astfel că, în urma modificării, SC North Bridge Energies SRL a fost împărţită astfel: North Bridge Group Ltd - 31,67%, Kay Tonnes Thorkildsen - 31,66%, Maris-Armand Lungu - 5% şi Gabriel Sorin Strutinsky - 31,67%.

Thorkildsen a mai avut contacte şi cu alţi afacerişti constănţeni. În Monitorul Oficial nr. 2813 din anul 2006, se arată că Miţu Vasea şi-a cesionat părţile sociale pe care le deţinea la SC Rofrench Connection SRL către Westhouse Group, reprezentată la acea vreme prin preşedintele CA, Kay Tonnes Thorkildsen, şi RomReal Invest Ltd, persoană juridică din Insulele Bermude. Kay Tonnes Thorkildsen a devenit astfel administratorul societăţii preluate de la fratele lui Traian Vasea.

Afacerile lui Kay Tonnes, în rechizitoriul DNA pe numele lui Tudorel Calapod
Mai mult, numele lui Kay Tonnes Thorkildsen apare şi într-un dosar în care fostul primar de la Năvodari, Tudorel Calapod, a fost trimis în judecată de DNA. În dosar apar două societăţi comerciale patronate de Westhouse Invest SRL.
 
Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi în articolul Westhouse, Kay Tonnes şi Strutinsky: Fostul primar din Năvodari şi fostul şef de la Cadastru, deferiţi justiţiei (document) .
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii