Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noroc chior, pură coincidenţă - consoarta a fost membru al comisiei de evaluare Cum a câştigat Logic System Com 45.000 de euro de la CJC (documente)

ro

30 Mar, 2016 00:00 3887 Marime text


O serie de controale venite la Consiliul Judeţean Constanţa de la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) au fost de ajuns pentru a deschide Cutia Pandorei. După ce DNA a decis cercetarea administratorului firmei Mara Construct SRL, Constantin Dima, în dosarul proiectului privind reabilitarea Cetăţii Capidava, o nouă sesizare venită de la ANAP, de această dată, vine să zdruncine universul firmei finei lui Nicuşor Constantinescu.
 
Potrivit vicepreşedintelui CJ Cristinel Dragomir, după dosarul Capidava, în colimator a fost luată şi lucrarea de reabilitare a Monumentului triumfal de la Adamclisi. „Toate licitaţiile au fost verificate la Consiliul Judeţean, la una singură, la tematica de licitaţii publice, ANAP a consemnat că nu trebuia calificată Mara Construct, şi DNA a deschis dosar. ANAP a făcut sesizare către DNA după ce a verificat toate licitaţiile pe fonduri europene. A fost tematică la nivel naţional, nu au venit doar la judeţul Constanţa, a fost tematică pe tot ce înseamnă proiecte finalizate pe POR“, a explicat Cristinel Dragomir, la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean.
 
După ce am relatat în ediţiile trecute, pe larg, detalii necunoscute din etapa achiziţiilor publice făcute în cazul  proiectului reabilitării Cetăţii Capidava, începând de astăzi, deschidem un nou capitol, dedicat achiziţiilor publice întreprinse în cadrul proiectului de la Adamclisi, privind reabilitarea Monumentului Tropaeum Traiani. La fel ca în cazul Cetăţii Capidava, vom scrie pe larg despre acestea, analizându-le în ordine cronologică.
 
În ediţia de astăzi, vă prezentăm procesul-verbal şi raportul procedurii întocmite în anul 2008 cu ocazia procedurii de achiziţie publică având ca obiect „servicii de elaborare studiu de fezabilitate pentru obiectivul Monumentul Triumfal Tropaeum Traiani“.
  
Procesul-verbal de deschidere a ofertelor a fost încheiat la 14 iulie 2008. Comisia de evaluare a fost formată din Florica Ceară - preşedinte, consilier la Serviciul Achiziţii, Carla Stamate (actuală Banu) - consilier DGAE şi Valentina Olaru, DGAPJ - membri.

Procedura a fost atribuită în urma unei cereri de oferte. Un singur ofertant a fost interesat de acest obiectiv: Logic System Com SRL Constanţa, care a cumpărat documentaţia de atribuire şi s-a prezentat la licitaţie cu un preţ de 162.297 de lei, adică 45.000 de euro. Durata prestării serviciului era de două luni. Banii pentru acest obiectiv au provenit de la bugetul local. Fiind unicul ofertant, procedura s-a încheiat rapid, prin declararea acestei oferte drept câştigătoare.  

Viitorul soţ, un om foarte norocos

Potrivit datelor la zi de la Registrul Comerţului, unic asociat şi administrator în firmă este, astăzi, Bogdan Marian Nicolaie. Firma, cu sediul în Constanţa, pe strada I.L. Caragiale, se ocupă de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“. Potrivit vrajitorul.eu, la 28 februarie 2008, adică în anul în care firma a câştigat licitaţia, Paul Constantinescu şi Daniel Constantinescu au decis cooptarea în societate şi numirea drept administratori pe perioadă nedeterminată a lui Bogdan Marian Nicolaie şi Bogdan Daniel Banu. În anul 2011, şi acesta din urmă se retrage din firmă.
 
Potrivit datelor publicate chiar pe site-ul CJC, Carla Stamate, cea care a fost membru al comisiei, este aceeaşi Carla Banu, nimeni alta decât soţia lui Bogdan Daniel Banu, cel care se afla în firma Logic System Com la data la care soţia lui a semnat raportul procedurii de achiziţie.
 
Bogdan Daniel Banu a mai pus bazele firmei Top Management ING, societate care, alături de Abral Art SRL, şi-a adjudecat contractul „Servicii de proiectare tehnică aferente obiectivului investiţional «Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava»“ în anul 2012, pentru 685.000 de lei fără TVA.
 
În secţiunea „Documente”, puteţi consulta declaraţiile de avere din ultimii ani ale Carlei Banu, fostă Stamate, precum şi procesul-verbal şi raportul procedurii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii