Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Noi reprezentăm o forţă în acest judeţ” Oaspeți de seamă la petrecerea organizată de UDTTMR cu prilejul Kurban Bayramului (galerie foto)

ro

21 Oct, 2013 00:00 2666 Marime text
Aproximativ 600 de persoane au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la acţiunea organizată de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România cu prilejul Kurban Bayramului. Alături de membri ai comunităţii, s-au aflat oaspeţi de seamă: diplomaţi, parlamentari, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate din judeţul Constanţa, care au transmis mesaje de salut tătarilor din România, la ceas de sărbătoare.

„Noi reprezentăm o forţă în acest judeţ, aşa cum trebuie să fie de fapt, iar prezenţa distinşilor noştri oaspeţi aici este o reconfirmare a respectului de care comunitatea noastră se bucură din partea instituţiilor statului, din partea majorităţii”, a spus preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep, în deschiderea evenimentului. Cu acest prilej, Eserghep a mulţumit public celor care au contribuit financiar la cumpărarea animalelor care au fost împărţite cu prilejul Kurban Bayramului.
„Am acceptat cu drag invitaţia dumneavoastră. Vreau să ne bucurăm împreună de această sărbătoare, cunoscut fiind faptul că de sute de ani Dobrogea este recunoscută pentru modelul de convieţuire interetnică de aici”, a spus senatorul Nicolae Moga, vicepreşedintele Senatului României.
 
„România se mândrește cu dumneavoastră”
 
Acelaşi mesaj de mulţumire pentru onoarea de a fi în mijlocul comunităţii tătare l-a avut şi deputatul Mihai Lupu. „Într-un moment aşa de important pentru dumneavoastră, prezenţa mea aici mă onorează şi, totodată, înţeleg mai bine sensul acestei convieţuiri din această zonă binecuvântată de Dumnezeu, unde trăiesc 17 minorităţi care se respectă între ele şi care contribuie la imaginea acestei ţări. Sunteţi cetăţeni ai acestei ţări şi România se mândreşte cu dumneavoastră. Sunteţi oameni valoroşi, sunteţi un exemplu pentru majoritatea românilor, pentru că ştiţi să vă promovaţi valorile, aveţi oameni harnici şi oameni de cuvânt”, le-a transmis deputatul Mihai Lupu etnicilor tătari.
Unul dintre oaspeții de seamă care au luat parte la acțiunea organizată de UDTTMR la sfârșitul săptămânii trecute a fost noul Consul General al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalișkan, aceasta fiind prima acțiune la care diplomatul turc a luat parte după începerea misiunii la Constanța. Noul consul turc și-a manifestat bucuria de a se afla alături de comunitatea tătară, dar și alături de români la Sărbătoarea Sacrificiului.

Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanța, Su Yanwen, a fost, de asemenea, prezent la acțiune, unde a adresat tătarilor din România mesajul său și al reprezentanței sale diplomatice, punctând, totodată, bunele relații care există deja între consulat și comunitatea musulmană din România.
Din partea autorităților județene a fost prezent la eveniment vicepreședintele Consiliului Județean Constanța Cristinel Dragomir.
Au mai participat la acțiune subsecretarul de stat Aledin Amet, deputatul UDTTMR Varol Amet, subprefectul Iucsel Selamet, primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, precum și muftiul Iusuf Muurat.
Seara a continuat cu muzică și dansuri tradiționale tătărești în interpretarea Grupului Lutfi și a Ansamblului Yildizlar.
 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii