Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nimeni nu zboară peste hotare Parlamentarii de Constanţa, vacanţe în ţară, în hoteluri plutitoare (galerie foto)

ro

23 Jun, 2015 00:00 2473 Marime text
De la 1 iulie, parlamentarii români pot răsufla uşuraţi. Intră în vacanţă parlamentară. Cârcotaşii ar putea afirma că, de vreme ce Parlamentul rămâne încă instituţia cu cea mai puţină credibilitate în ochii românilor, deputaţii şi senatorii nu-şi merită vacanţa. Cu toate acestea, parlamentarii de Constanţa îşi fac deja planuri pentru concediul mult aşteptat. Surprinzător sau nu, nu toţi par nerăbdători să plece. Ei susţin că îşi vor dedica şi timpul din vacanţă proiectelor începute, dar nefinalizate.

De asemenea, parlamentarii de Constanţa care vor pleca, totuşi, în vacanţe au răspuns, la unison, că vor opta pentru destinaţii din ţară, nu de peste hotare, aşa cum ar fi fost, poate, de aşteptat.

Vacanţă pe meleagurile natale

Stilul conservator rămâne omniprezent în politica locală şi anul acesta. Spre exemplu, deputatul PNL de Constanţa Mhai Lupu a declarat că îşi va petrece, ca în fiecare an, de altfel, vacanţa în ţară. „Sunt un tip conservator şi nicăieri nu îmi place mai mult să îmi petrec vacanţa decât acasă, la malul mării, alături de familie. Merg, desigur, la părinţii şi la socrii mei, în Moldova şi în Oltenia“. Parlamentarul nu ezită între turismul din străinătate şi cel rustic, românesc: „Consider că există, în ţară, locuri minunate unde ne putem petrece vacanţa“, a mărturisit liberalul Mihai Lupu, preşedintele Comisiei de Transport şi infrastructură din Camera Deputaţilor.

Vacanţă într-un hotel plutitor

În ceea ce îl priveşte pe Florin Gheorghe, deputat UNPR, acesta a mărturisit că preferă Delta Dunării: „O să merg, pe la mijlocul lui iulie, în Deltă, la un hotel plutitor, şi pe la mijlocul lui august o să vreau să merg şi cu copiii în judeţul Vâlcea, lângă Olăneşti, la Fraţii Jderi, un complex de case în stil rustic, tradiţional românesc“, a afirmat parlamentarul constănţean, preşedintele Organizaţiei Municipale a UNPR Constanţa.
Întrebat ce anume l-a determinat să rămână în ţară în perioada vacanţei, deputatul UNPR a declarat că Delta Dunării s-a numărat întotdeauna printre preferinţele sale. „De mers afară am tot mers. Anul trecut am fost în Turcia, în Antalya, cu copiii. Anul acesta am zis să mai mergem şi prin România. Avem atât de multe locuri frumoase, încât nici nu avem timp să le vedem pe toate. Stăm acasă, ajutăm şi economia României“, a menţionat parlamentarul. Deşi cu un plan de concediu bine conturat, deputatul îşi propune şi ca, în această vară, să finalizeze proiecte începute în urmă cu mai bine de un an.

Organizarea viitoarelor alegeri

Pentru deputatul Gheorghe Dragomir, copreşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, activitatea politică în timpul vacanţei se doreşte a fi intensă. Planurile de organizare a viitoarelor alegeri locale îl determină pe politician să îşi limiteze concediul la doar câteva zile petrecute în ţară, alături de familie, oscilând între zona montană şi cea de sud-vest a ţării.

„Turist român în România“

Senatorul PC Mircea Banias alege să îşi petreacă vacanţa în Maramureş şi în Delta Dunării. „Sunt locuri pe care le vizitez cu mare plăcere. Deşi nu am calitatea să promovez turismul naţional, îmi propun ca anul acesta să fiu un turist român în România“, explică parlamentarul. Politicianul consideră pachetele turistice ca fiind accesibile şi că raportul calitate-preţ reprezintă un factor important în alegerea destinaţiei de vacanţă.

Religia, preocupare de vacanţă

Pentru Remus Cernea, deputat independent, perioada de vacanţă este modalitatea prin care recuperează munca rămasă nefinalizată pe parcursul anului. „Planurile mele pentru următoarele două luni de vacanţă vizează tot o activitate politică, cu scurte intervale de timp în care voi avea diverse ieşiri prin ţară. Luna iulie este rezervată proiectelor de lege privind predarea religiei în şcoli“.

„O săptămână de odihnă“

Tânărul deputat liberal Mihai Tararache nu şi-a făcut planuri speciale pentru vacanţa parlamentară care bate la uşă. „Va fi o vară agitată, plină de activităţi, astfel încât nu m-am gândit la planuri de vacanţă. Probabil în august, dacă timpul permite, îmi voi lua o săptămână de odihnă. Dar, până atunci, avem treabă!“, a mărturisit deputatul PNL.

„Cel mai frumos litoral este litoralul românesc, unde îmi sfătuiesc colegii să îşi lase banii“

Dacă anul trecut a preferat să plece în Antalya, anul acesta, deputatul UDTTMR Varol Amet alege România. „Este primul an în care m-am gândit la litoralul românesc ca fiind cea mai apropiată destinaţie de vacanţă. Mi-am propus să vizitez împreună cu copiii întreg litoralul, din sud până în nord“. Asemenea colegilor săi, politicianul nu stă pe gânduri în privinţa promovării turistice a României. „Cel mai frumos litoral este litoralul românesc, unde îmi sfătuiesc colegii să îşi lase banii, să ajutăm astfel economia ţării“, a declarat parlamentarul.
 
Ana MAIORU, Roxana PLEȘA, studente ale Facultății de Litere, Specializarea Jurnalism, Universitatea Ovidius Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii