Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Neversea, Untold-ul de la mare Festival de muzică electronică pe 20 de hectare de nisip şi câteva controverse

ro

11 Apr, 2017 00:00 13503 Marime text
Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a semnat, ieri, în calitate de reprezentant al municipiului Constanţa, protocolul oficial cu SC Neversea SRL, după ce, în şedinţa Consiliului Local Municipal din 31 martie, a fost aprobat parteneriatul dintre Primăria Constanţa şi SC Neversea SRL, organizator al festivalului cu acelaşi nume de la Constanţa. Astfel, s-a născut Festivalul Neversea.
 
Prima ediţie se va desfăşura în perioada 7-9 iulie a.c., pe o suprafaţă 200.000 mp de plajă din Faleză Nord. Deşi abia după sărbătorile pascale organizatorii vor anunţa numele participanţilor la cele trei zile şi trei nopţi de festival, Bogdan Buta, directorul Neversea, a apreciat că la ediţia-pilot din această vară vor urca pe cele şapte scene care vor fi amenajate pe nisip aproximativ 100 de invitaţi internaţionali. O parte dintre artiştii care vor ajunge la Constanţa au mai urcat şi pe scenele de la Untold, însă, pentru Neversea Festival, vor fi aduşi şi artişti în premieră, a mai spus Bogdan Buta.
 
Adrian Chereji, director marketing şi comunicare al Neversea, spune că povestea festivalului de la malul mării nu putea decât să spună chiar povestea Mării Negre. Călătoria propusă de organizatori este una plină de simboluri. „Festivalierii vor avea de descoperit o arcă, cu care vor călători către un templu. Aici vor găsi un portal, prin care vor trece spre tărâmul imaginar al celor trei zile şi trei nopţi de distracţie. Toate cele şapte scene vor fi îndreptate către mare, astfel încât să se atenueze şi zgomotul boxelor“, au precizat organizatorii.
 
Legenda spune că, undeva în apele Mării Negre, există o insulă misterioasă, unde timpul stă în loc. Generaţii de temerari au încercat să o găsească timp de mii de ani, însă fără sorţi de izbândă. O profeţie milenară spune că cei care vor naviga cu o arcă fermecată spre plajele insulei îşi vor putea trăi tinereţea fără bătrâneţe. Din reflexia lunii pline în apa liniştită a mării, s-a ridicat o fiinţă milenară, Yana, protectoarea mărilor. Se spune despre Yana că ea ar fi fost prima care a trecut prin portalul către Neversea, cu mii de ani în urmă, şi că este singura care îi poate călăuzi pe oameni către deschiderea portalului spre locul unde nisipul din clepsidra timpului nu-şi pune amprenta asupra vieţii, mai spun organizatorii.

Măsuri de securitate sporită şi abonamente cu preţuri promoţionale

Plaja Neversea din Constanţa va fi „casă“ timp de trei zile şi trei nopţi pentru cei 150.000 de participanţi, atâţia cât aşteaptă organizatorii la această primă ediţie. Preţul final al unui abonament la Festivalul Neversea va fi de 420 de lei plus taxe, iar cei care se înregistrează pe www.neversea.com vor avea şansa să cumpere unul dintre primele 5.000 de abonamente la preţul promoţional de 200 de lei, plus taxe. Abonamentele VIP vor fi disponibile începând de la 600 de lei, plus taxe. Prima rundă de abonamente va fi disponibilă începând de miercuri, 12 aprilie, de la ora 18.00, doar celor care s-au înregistrat pe site-ul festivalului.
 
Partea de securitate a evenimentului va fi asigurată de poliţişti locali, poliţişti de la IPJ şi jandarmi, astfel încât să nu se înregistreze incidente. Bugetul estimat pentru organizarea primei ediţii a festivalului este de 5 milioane de euro. Primăria nu va contribui financiar la organizare, dar se va îngriji de partea de infrastructură şi de crearea facilităţilor de acces în zona în care se va desfăşura evenimentul.

Neversea SRL, înfiinţată anul acesta 

Firma a fost înfiinţată în anul 2017 şi are sediul social în municipiul Cluj-Napoca. Capitalul social subscris, de 2.000 de lei, integral vărsat, este compus din 200 de părţi sociale. Firma Neversea SRL este controlată de Ioan Bogdan Buta, născut pe 8.03.1985, în Blaj, Alba, cu 99% din capitalul social, şi Sebastian Dorel Ferenţ, născut pe 20.12.1991, în Cluj-Napoca, cu 1% din capitalul social. Administratorul societăţii, care desfăşoară activităţi suport pentru interpretare artistică (spectacole), este Sebastian Dorel Ferenţ.

Potrivit Registrului Comerţului, Sebastian Dorel Ferenţ mai deţine PFA Ferenţ Sebastian-Dorel. La rândul său, Ioan Bogdan Buta este asociat în: Dettra Organization SRL, SC Omni Store SRL, Portmoneu SRL, Untold SRL, VBA Media Consult SRL.

La rândul său, societatea Untold SRL a fost înmatriculată în anul 2015 şi are sediul social în municipiul Cluj-Napoca. Capitalul social subscris, de 1.000 de lei, integral vărsat, este compus din 100 de părţi sociale. Asociat unic este Ioan Bogdan Buta. De administrarea afacerii se ocupă de Sebastian Dorel Ferenţ. Untold SRL desfăşoară activităţi suport pentru interpretare artistică (spectacole).

Organizatorii spun că nu au probleme în instanţă

Organizatorii festivalului de la Constanţa au ţinut să dezmintă că ar avea probleme de natură penală în acest moment, după ce, în presa locală din Cluj, a apărut un articol publicat în aprilie 2016 de clujust.ro (https://www.clujust.ro/dna-cluj-a-intrat-pe-firul-afacerii-untold-festival-privatizarea-2-0/), potrivit căruia procurorii DNA Cluj au intrat pe firul afacerii Untold Festival şi au investigat modul de finanţare a asociaţiei şi a firmei lui Bogdan Buta, care au colaborat cu Federaţia Share la ediţia din 2015 a evenimentului. Bogdan Buta şi firma sa au fost implicaţi în organizarea Untold Festival 2015, sub umbrela Capitalei Europene a Tineretului şi a Federaţiei Share. Buta a făcut parte din conducerea federaţiei până în noiembrie 2014 şi, după o lună, a înregistrat brandul Untold la OSIM pe numele lui.

Primăria Cluj-Napoca a finanţat din bani publici Asociaţia Share cu circa 950.000 de euro, din care 400.000 pentru Untold. La finalul anului de Capitală Europeană a Tineretului, Asociaţia Share a rămas cu datorii de peste 500.000 de euro, din care 280.000 de euro la furnizorii Festivalului Untold. Buta şi-a făcut o firmă nouă, Untold SRL, pe care a organizat ediţia 2016 a festivalului, şi o asociaţie nouă, Asociaţia Untold, pe care s-au cerut 2,5 milioane de lei de la Primăria Cluj-Napoca.
 
Legat de toate aceste aspecte, Bogdan Buta, asociat majoritar atât în Untold, cât şi în Neversea, a precizat: „Firmele mele nu au datorii faţă de nimeni. Majoritatea datoriilor Asociaţiei Share au fost preluate şi achitate de Untold SRL“, a explicat Buta, care a adăugat că nu a fost chemat la DNA.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii