Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nereguli cu repetiţie Cum se gestionează banul public la biobază?!

ro

07 Jun, 2011 00:00 2030 Marime text
cap_8.jpgInspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au sancţionat zilele trecute societatea Alfmob Exim SRL, cea care se ocupă de câinii fără stăpân din Constanţa.

Şi, aşa de bine s-au îngrijit de animale, încât au uitat să ţină evidenţa patrupedelor şi a medicamentelor folosite. Reprezentanţii DSVSA spun că la Alfmob Exim era o mare debandadă din acest punct de vedere şi că nu exista o evidenţă strictă, ceea ce a dus la aplicarea unei amenzi de 2.000 de lei. „Au fost chemaţi la direcţie cu documente şi, cu siguranţă, va mai urma un control. Mai ales după problemele pe care le-au mai avut şi anul trecut vor fi în vizorul nostru", spune Gheorghe Dincă, directorul adjunct al DSVSA Constanţa. Societatea cu pricina strânge câinii de pe străzi în baza unui contract încheiat cu Primăria lui Radu Mazăre în 2007. Pe la mijlocul lui septembrie 2010, un cameraman amator a filmat cum mai mult de 70 de câini erau eutanasiaţi la biobază în condiţii animalice. SC Alfmob Exim SRL are sediul pe strada Oneşti nr. 57, iar unic asociat este Laura Elena Martinez. Afacerea a fost condusă şi de Adrian Mihai Mînăstireanu, actual director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. De altfel, în momentul câştigării contractului nr. 170638 din 27 decembrie 2007, valabil patru ani, având ca obiect serviciul de prindere, transport şi gestionare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al municipiului Constanţa, societatea avea sediul social acasă la Mînăstireanu.biobaza_caini_13.jpg Pentru contractul câştigat la Primăria Constanţa, SC Alfmob Exim SRL a câştigat 4.168.704 lei fără TVA. Martinez a preluat business-ul în mai 2010, atunci când l-a numit administrator pe Ionel Togan. Acesta a fost urmat la conducerea firmei de Mihai Purentea şi, acum, de Mircea - Gruia Matei. Menţionăm că am încercat să îi contactăm pe reprezentanţii Alfmob Exim însă aceştia nu au putut fi de găsit la niciunul dintre numerele de telefon înscrise în dreptul societăţii comerciale la Registrul Comerţului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • geo 06 Jul, 2011 14:40 Apreciez articolul! Ar trebui sa stie toti constantenii ce se intampla cu adevarat cu banii lor! Si, nu in ultimul rand, politia asta amarata, ar trebui sa se autosesizeze pentru ca si la Constanta, la fel ca la Suceava sau Tulcea crima este nepedepsita! Cel putin deocamdata (pana la noi "legi") autorii ar trebui pedepsiti si, poate n-ar strica sa li se suspende contractul cu primaria!!! Cine este in fond MARTINEZ? Cumva surioara d-nei Manastireanu (fosta) sau este doar un zvon neadevarat... Unde se duc de fapt banii ? Animalele de acolo sunt total lipsite de hrana! Nu va uitati la cele cateva "custi" de fatada... Praf in ochi! Se castreaza ceva? Sau sunt toti cainii prinsi foarte, foarte bolnavi si, apoi, cand ajung sa fie dati la Protan, brusc "cresc" in greutate ca doar primaria plateste... Ce se intampla cu banii luati de la cei care vin si platesc prinderea, castrarea... milioane de lei? Continuati investigatiile dragi jurnalisti! Cineva trebuie sa spuna lucrurilor pe nume! MOR prea multe suflete nevinovate si e pacat! Cu banii platiti de primarie s-ar face adaposturi adevarate, s-ar coopta oameni care sa ii ingrijeasca, sa-i pregateasca pentru adoptii... Vrea insa cineva cu adevarat sa faca ceva in Constanta??? Altfel, ne plangem ca Europa nu ne vrea!
  • Doc 07 Jun, 2011 02:14 Tardiv, acum 5-6 ani o gramada de cutulache au fost scalpati degeaba - aiurea! pe bani, pe o gramada de bani mai exact - de catre un doctor dement.