Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipalitatea Constanţa a achiziţionat un echipament pentru măsurarea emisiilor de poluanţi şi a zgomotului din trafic

ro

06 May, 2017 00:00 2991 Marime text
Municipiul Constanţa este, din septembrie 2016, partener al proiectului „PORT - Cities: Innovation for Sustainability - Dezvoltare durabilă prin inovare“. 

La nivel local, parteneriatul este format din: Primăria Municipiului Constanţa (coordonator local), Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, ADI Zona Metropolitană Constanţa, Universitatea „Ovidius“ Constanţa, Asociaţia MedGreen Cluster, Asociaţia Centrul European pentru Dezvoltare, European Integrated Projects.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă identificarea la nivelul oraşelor-port din Europa de soluţii inovative cu privire la modul în care sunt folosite măsurile de mobilitate şi accesibilitate, pentru a spori coeziunea funcţională şi socială dintre oraş şi port într-un mod complet durabil şi, în acelaşi timp, realizând creşterea economică în oraş si zona sa funcţională (polul de creştere). 

„În cadrul acestui proiect, municipalitatea a achiziţionat un echipament de măsurare a noxelor şi a zgomotului din trafic, de generaţie superioară, în valoare de peste 100.000 de euro, care va deveni operabil în următoarea perioadă“, declara, în urmă cu două săptămâni, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, administratorul delegat al Asociaţiei de Dezvoltare Zona Metropolitană, Ani Merlă.
 
Echipamentul achiziţionat de către municipalitate poate măsura emisiile de noxe, de la monoxid de azot la bioxid de azot, bioxid de sulf, monoxid de carbon, bioxid de carbon, dar şi emisiile de pulberi şi zgomotul produs de traficul rutier. Sistemul include o staţie meteo compactă, cu sistem pentru colectare, prelucrare şi vizualizare date, computer portabil - sonometru clasa 1.Echipamentele sunt integrate într-o remorcă cu incintă termoizolată, cu dispozitiv de frânare şi cu omologare RAR, conform prevederilor legale.
 
Procedura de achiziţie lansată de Primărie a fost adjudecată de Mecro System SRL. Preţul estimat iniţial era de 567.226 de lei fără TVA, dar echipamentul a costat în final 486.521,52 de lei fără TVA, potrivit portalului e-licitatie.ro
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii