Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:06 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivul neînţelegerii - creanţe de anul trecut RADET Constanţa, la judecată cu trei ministere şi cu Electrocentrale Titan

ro

06 Mar, 2015 00:00 2661 Marime text
Anul trecut, la sfârşitul lunii septembrie, a avut loc divizarea producătorului de energie termică ELCEN. Părţi din patrimoniul acestuia au fost transferate către Electrocentrale Constanţa şi Electrocentrale Titan, nou înfiinţate. Dar procesul de divizare nu a fost parcurs fără nemulţumiri.
 

Astfel, în data de 4 martie, pe rolul Curţii de Apel Constanţa a fost înregistrat dosarul nr. 156/36/2015, cu obiectul „suspendare executare act administrativ“, secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Părţile dosarului sunt: RADET Constanţa, în calitate de reclamant, şi Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, precum şi SC Electrocentrale Titan SA, în calitate de pârâţi. „Este vorba despre nişte creanţe pe care le pretinde SC Electrocentrale Titan SA, după procesul de divizare. De fapt, sunt nişte inadvertenţe după acest proces de divizare“, a declarat Nela Ştefan, directorul interimar al RADET Constanţa.
 
Reamintim că procesul de divizare a fost finalizat pe data de 30 septembrie 2014, când s-au înregistrat la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti noile companii desprinse din ELCEN, precum şi Actul Constitutiv modificat al Electrocentrale Bucureşti. În urma divizării ELCEN, au rezultat trei societăţi: Electrocentrale Bucureşti, Electrocentrale Constanţa şi Electrocentrale Titan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii