Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mos Craciun - Gheorghe Todor, a primit titlul de Om al Anului la Mangalia (galerie foto)

ro

23 Dec, 2008 03:23 2117 Marime text
premiere_todor.jpgLa Centrul Cultural „Euxin" din Mangalia a avut loc ieri „Gala Superlativelor" primăriei din localitate. Au fost acordate premii pentru cei mai buni elevi ai anului - Eliza Gabor şi Ciprian Bolan, laureaţi ai unor concursuri naţionale, Premiul pentru Cultură - Dora Alina Romanescu, pentru volumul „Fuego, Mărturii de Iubire", Premiul pentru Tinere Talente - Iuliana Puşchilă (laureată a multor concursuri de interpretare), Premiul pentru Arta Spectacolului - Viorel Chiurtu, directorul Casei de Cultură şi îndrumător al trupei „Teatrul de Vacanţă", Premiul pentru cel mai bun medic al anului - Ion Niculescu, directorul Spitalului Municipal, Premiul Sportivul Anului - Paul Turcitu, campion european de box, Premiul pentru Mediul de Afaceri - Niculae Moroianu (Cocor SA).

La prima ediţie a „Galei Superlativelor" de la Mangalia, premiul „Omul Anului" a venit să reconfirme valoarea unui om de cultură din localitate. „La prima vedere, în ultimul timp, părea un om bătrân, gârbovit, care abia îşi târa pasul. Am mers cu el peste tot, să văd dacă mai poate să fie la justa lui valoare. Şi-a dat însă jos hainele roşii şi masca de Moş Crăciun", aşa l-a prezentat primarul Mihai Tusac pe Gheorghe Todor, câştigătorul titlului de „Omul Anului".

Acesta a înfiinţat, în 1991, prima librărie particulară din România şi este cel care, cu sprijinul primăriei, a organizat an de an Târgul de Carte de la Mangalia. Valoarea sa a fost recunoscută şi de Fundaţia „Callatis" din localitate, care anul trecut i-a acordat Premiul pentru Cultură.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii