Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Morţi şi ... abandonaţi (video)

ro

12 Oct, 2010 00:00 2085 Marime text
datorii.jpgSituatie fara precedent la Constanta. Cateva primarii din judet refuza sa mai plateasca serviciile mortuare, fapt care ingreuneaza munca politiei. Un astfel de caz a avut loc duminica in comuna Cumpana unde politistii au fost nevoiti sa pazeasca mai bine de 8 ore trupul unui barbat gasit decedat, pentru ca morga a refuzat sa ridice cadavrul.

De vina este primaria. Are datorii la firma de servicii funerare de peste 3000 de lei. Pana nu le achita, angajatii de la Morga nu se mai deplaseaza la locul evenimentului. Politistii si criminalistii au terminat cercetarea in cazul barbatului mort la Cumpana. Au lasat cadavrul acolo si au plecat. De la Medgidia a fost adus inapoi la Constanta, la rugamintile politistilor. 

Cazul nu este singular. In localitatea Nicolae Balcescu doua persoane decedate, cu identitati necunoscute au fost ingropate una dupa doua saptamani, alta dupa sapte zile. Primaria a refuzat atunci sa se ocupe de inmormantarea decedatilor.

Costurile pe care le suporta primariile pentru persoanele decedate,fara identitate, pe raza localitatilor se ridica la 1040 de lei pentru fiecare inmormantare. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii