Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Momeală balcanică Cum au păcălit românii peştele din lacul Corbu

ro

26 Oct, 2012 01:00 7092 Marime text

Campionatulmondialdepescuitlacrap.jpgFormaţia Angliei a dezvăluit că echipa câştigătoare a folosit ca momeală hrana care i s-a dat peştelui în ultimul an

Titlul de campioni mondiali pe care l-a obţinut echipa României la Campionatul Mondial de pescuit la crap este contestat de echipa Angliei, care a depus o contestaţie oficială la Federaţie, informează The Independent, preluat de Jurnalul Naţional.

Ian Huntington, managerul echipei Korda England Carp Team, acuză organizatorii români de trucarea rezultatului. De ce sunt acuzaţi? Românii, spun ei, au hrănit peştii din lac, începând cu luna mai 2012, cu un anumit amestec, pe care, ulterior, l-au folosit ca nadă. Echipele Bulgariei, Serbiei şi Portugaliei, clasate, în această ordine, în urma României, s-au antrenat pe lacul Corbu şi au aflat de acest truc. Dar echipele Africii de Sud şi Angliei, favorite ale competiţiei, nu au ştiu şi au folosit momeli tradiţionale.

Echipa Africii de Sud, care a câştigat ultimele patru ediţii ale Campionatului, s-a clasat abia pe locul 5. Huntington admite că această tehnică nu este „strict împotriva regulamentului", dar este „contrară spiritului de fair play".

„Toată lumea a fost mulţumită!"

Dana Voiculescu Calotă, organizator al competiţiei, a declarat că totul este o poveste. „Contestaţiile se depun în 30 de minute de la anunţarea clasamentului final. Nimeni nu a depus nicio contestaţie în acest timp. Toată lumea a fost mulţumită şi acum se vorbeşte despre o astfel de contestaţie. Nu cunosc nimic", a spus organizatorul pentru ZIUA de Constanţa.

Consiliul Judeţean Constanţa a aprobat, în şedinţa de ieri, un proiect de hotărâre care prevede alocarea sumei de 315.000 de lei pentru organizarea Galei de premiere a echipei României, câştigătoare a Campionatului Mondial de Pescuit la Crap 2012, ediţia a XIV-a.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii