Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mirela Parjol "Am cea mai puternica familie din tara"

ro

17 Jun, 2008 00:00 5875 Marime text
1213627290.jpg

Campioana nationala, balcanica, europeana si mondiala la skandenberg, Mirela Parjol este una dintre cele mai puternice femei ale lumii

Pe langa acest merit, se mai poate lauda cu ceva: are cea mai "strong" familie din Romania. Fiul, Paul, si sotul, Mircea, au participat la Competitia Strong Man si au ocupat locuri fruntase. Se pare ca nici cele doua fete nu sunt departe de o cariera stralucita in lumea skandenberg-ului, ca mama.

Cum va simtiti ca mama a unei asemenea familii? Fiul dumneavoastra, Paul, este, la cei 17 ani, un tanar foarte puternic, iar sotul, Mircea, este antrenor de haltere...


Am o responsabilitate foarte mare, pentru ca trebuie sa am grija de toti.

Se antreneaza si fetele?


Da, cea mica deja face skandenberg. A participat si ea, anul trecut, la un concurs organizat in Mamaia. Fetele mele au 12 ani si jumatate si 14 ani. Este alegerea lor, nu am impus nimanui sa ne calce pe urme, nici macar fiului. In general, fetele vor sa arate bine, sa fie slabute. Fetele mele vor skandenberg.

Cum este viata pentru o femeie care practica un asemenea sport?


Este foarte greu, pentru ca trebuie sa ai grija de alimentatie, iar pentru un concurs de talie mondiala, pregatirea incepe cu o jumatate de an inainte de competitie, pentru un cantonament deosebit, antrenamente, alimentatie speciala.

Femeile nu au o pregatire aparte? Exista puncte slabe?


In general, femeile sunt mai slabe. Daca stii cum sa te antrenezi, nu ai nicio problema. Pentru o femeie este mai greu sa se mentina, pentru ca intervine familia, rutina de zi cu zi. Barbatii pleaca de la antrenament, vin, isi arunca hainele peste tot... mancarea trebuie sa fie gata.

Cam cat se mananca in familia Parjol?


Foarte mult. In general, cand ne pregatim de concursuri se pune accent pe mancarea proteica si se mananca un kilogram de carne la o masa, oua, branza...

Cat timp va ia sa pregatiti o masa?


Sa va spun sincer... la noi, o masa se face foarte rapid, pentru ca dispare foarte rapid.

Care este greutatea medie a familiei?


Medie? In afara de cele mici? (rade) la asta nu m-am gandit. Sa zicem... avem cam 500 de kilograme, cu totii. Sa zicem. Presupun ca suntem si cea mai grea familie din tara.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii