Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Albulescu şi Eusebiu Ştefănescu joacă la Constanţa „Cine sunt bădăranii zilei de azi?” „Uitaţi-vă în Parlament!” (galerie foto)

ro

01 Jun, 2013 00:00 3273 Marime text
Actorii Mircea Albulescu şi Eusebiu Ştefănescu au susţinut, ieri, o conferinţă de presă la Constanţa, pe tema piesei „Bădăranii” de Carlo Goldoni, care se va juca pe scena Casei de Cultură, pe 11 iunie, de la ora 20.00.
Regizată de Dan Tudor, fostul student al lui Mircea Albulescu, opera lui Goldoni este o comedie de moravuri apropiată de prezent căci, aşa cum a declarat Eusebiu Ştefănescu, „slavă Domnului, oamenii nu s-au schimbat prea mult de-a lungul timpului”.

„O piatră de încercare”

Eusebiu Ştefănescu a explicat că această piesă în regia lui Dan Tudor a reprezentat, atât pentru el, cât şi pentru colegii săi, „o piatră de încercare”, fiindcă ea a mai fost pusă în scenă, cu zeci de ani în urmă, avându-i în distribuţie pe marii Birlic, Beligan, Calboreanu. Actorul susţine că „spectacolul are un succes imprevizibil” şi că cei care joacă acum în el sunt cuprinşi, la fiecare reprezentaţie, de entuziasm.
Interesant, potrivit explicaţiilor lui Eusebiu Ştefănescu, din piesă „nu vor lipsi trimiterile la actualitate, dar nu la un prezent concret”. „Să nu vă aşteptaţi la şopârle. Toate actualizările sunt făcute cu bun simţ”, a mărturisit el.

„Îmi place chinul ăsta, îmi place durerea asta”

Cei doi mari actori ai teatrului şi filmului românesc au vorbit şi despre ceea ce înseamnă meseria de actor. „Este o meserie superbissimă prin preţul ei”, a declarat Mircea Albulescu, povestind, cu lacrimi în ochi, despre momentul în care, în pauza unei piese a aflat de la soţia sa că tatăl său a murit şi, cu toate acestea, a revenit pe scenă pentru a juca piesa până la capăt. „Uneori e atât de grea şi de nemiloasă această îndeletnicire, încât nu vrei să te mai întorci (...). Apare acest «pentru ce?» în viaţa noastră, care ne desparte pe unii de alţii. Îmi place chinul ăsta, îmi place durerea asta”, a explicat Albulescu.
Întrebaţi care sunt bădăranii zilei de azi, Eusebiu Ştefănescu şi Mircea Albulescu au răspuns: „Uitaţi-vă în Parlament!”, a spus Ştefănescu, în vreme ce Albulescu a precizat că, în opinia sa, „împrejurarea te face bădăran, un om nu poate fi mitocan atunci când este singur, în pădure”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii