Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Muncii vrea ca legea salarizării unitare să fie aplicată de la 1 iulie

ro

24 Apr, 2017 22:48 4718 Marime text
Legea salarizării unitare va fi adoptată în Parlament până în iunie, a anunțat luni, la TVR1, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu. 
  

"Asumarea răspunderii coaliției de guvernare înseamnă că Legea va ajunge în Parlament, ea a și fost depusă astăzi la Senat și are un timp destul de îndelungat de dezbateri, pentru că noi nu am solicitat procedură de urgență pe ea. Vrem să se dezbată cât se poate de mult, în comisii, în Parlament, după aceea noi ne-am luat și un termen de siguranță, în sensul că ne dorim ca această lege să fie dezbătută o lună, o lună și jumătate, după care timp de o lună, luna iunie, până la intrarea în vigoare a legii, este un termen lăsat fie pentru un atac la Curtea Constituțională, fie pentru întoarcerea înapoi la Parlament a legii de către președintele României", a precizat Olguța Vasilescu conform Agerpres. 

 
Aceasta a precizat că în cazul în care președintele decide să retrimită legea Parlamentului nu o poate face decât punctual "pe anumite articole", iar discuțiile nu se vor putea extinde foarte mult, ceea ce înseamnă că termenul de intrare în vigoare a legii rămâne 1 iulie.
 

"Dacă Parlamentul o dezbate și o votează înseamnă că și-o asumă (legea salarizării unitare n.r.) și atunci, dacă președintele o trimite înapoi, nu poate să o trimită decât punctual pe anumite articole. Articolele respective, cât să se dezbată? Nu poți să dezbați un articol sau două în termen de o lună de zile. Ne-am făcut calculul necesar de așa manieră ca să o aplicăm de la 1 iulie. Este vital pentru foarte multe categorii sociale să se aplice cât mai repede ca să terminăm odată cu sarabanda aceasta a deciziilor Curții Constituționale care au ridicat probleme foarte mari în sistemul de salarizare. Dau un singur exemplu, dintr-o primărie au fost 70 de angajați care au dat primăria în judecată pentru nivelul de salarizate, 69 au pierdut și unul a câștigat. Decizia Curții te obligă să aduci nivelul de salarizare la nivelul celui care a câștigat în instanță, ceea ce nu este corect. Cert este ca pe legislația actuală este vorba de o sumă de două miliarde de euro, bani pe care trebuie să îi avem în plus pentru aplicarea deciziilor Curții Constituționale. Cele 32 de miliarde de lei reprezintă oricum mult mai puțin decât ne-ar costa să lăsăm acest sistem haotic să perpetueze", a explicat ministrul Muncii conform Agerpres. 

 
Sursa Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii