Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Motoc i-a înmânat copilului Adrian Chira un brevet onorific de soldat

ro

16 Dec, 2016 20:10 2517 Marime text
Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, i-a înmânat, astăzi, copilului Adrian Chira un brevet onorific de soldat, "ca unui autentic patriot și susținător necondiționat al Armatei Române".

"L-am primit astăzi pe Adrian Chira, micul 'soldat' pe care îl cunoașteți din postările în care defilează alături de militarii din Târgu Mureș ori intonează tulburător imnul nostru național. Așa am aflat și eu despre el. L-am invitat, imediat după Ziua națională, la sediul ministerului, iar astăzi mi-a înseninat ziua. (...) I-am înmânat lui Adrian un brevet onorific de soldat, ca unui autentic patriot și susținător necondiționat al Armatei noastre ce este", a scris ministrul Mihnea Motoc, pe Facebook.

Motoc spune că Adrian Chira este pasionat de armată, de istorie, de geografie și de dinozauri. 

"Îmbrăcat în uniformă militară completă, cu ochii mari și curioși, cum nu se poate de dezinvolt și cu mult entuziasm, Adrian a fost înconjurat astăzi de numeroase zâmbete, ne-a cântat și încântat cu prezența lui. Este un copil realmente remarcabil, pasionat de armată, de istorie, de geografie și... de dinozauri. Abordează fiecare dintre aceste subiecte cu lejeritate, naturalețe, dar și cu o impresionantă competență, deși este la vârsta la care încă nu poate prea bine citi. Vorbește cu patos despre patrie și despre datoria de a ne iubi țara și cucerește pe oricine cu vocea sa cristalină, dar puternică, atunci când interpretează marșuri militare sau Imnul național", l-a descris Motoc.

Ministrul Apărării Naționale a precizat că băiețelul a primit cu această ocazie și cadouri care i-au completat recuzita militară.

"Cadourile pe care le-a găsit sub bradul de la noi l-au făcut fericit. Și-a completat recuzita militară cu o cască adevărată de parașutist 'vintage', pe care și-o dorea din toată inima, dar și cu un sac de merinde, cu tot cu bidonul de apă cazon, care să-l ajute în 'marșurile' sale de pe dealurile din apropierea Târnăvenilor, unde m-a invitat și pe mine. Evident, l-am ajutat să-și întregească și colecția de dinozauri, cu două specii ale căror complicate nume mie îmi scapă, dar pe care el mi le-a descris cu lux de amănunte", a arătat Motoc. 

Acesta a precizat totodată că i-a mulțumit și mamei "micului soldat".

"I-am mulțumit doamnei Alina Chira, mama micului soldat, pentru bucuria pe care mi-au făcut-o cu această vizită și am felicitat-o pentru felul frumos în care își crește copilul. Le doresc sărbători fericite și un an 2017 plin de împliniri", a mai afirmat ministrul Mihnea Motoc.

Sursa foto: Mihnea Ioan Motoc / Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii