Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării Pensiile nu vor scădea. Vârsta de pensionare nu se modifică. Anumiți generali s-au grăbit să prindă pensii speciale

ro

04 Aug, 2017 10:13 14699 Marime text
Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a dat asigurări vineri că pensiile militare nu vor scădea și nici vârsta de pensionare nu se va modifica.
 

 "Vreau să fac niște lămuriri. În primul rând, nu vor scădea pensiile. În al doilea rând, vârsta de pensionare nu se modifică. De asemenea, vreau să precizez că ordonanța care va fi prezentată astăzi în ședința de Guvern este realizată de Ministerul Muncii, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne. (...) Recunoaștem sacrificiul și profesionalismul militarilor, dar trebuie să asigurăm stabilitatea și predictibilitatea bugetară", a afirmat Adrian Țuțuianu, într-o conferință de presă prilejuită de ceremonialul de predare-preluare a comenzii Statului Major al Forţelor Terestre de către generalului de brigadă Ovidiu Uifăleanu de la general Marius Harabagiu.


În context, ministrul Apărării a susținut că există pensii mai mari decât salariile și că bugetul nu va mai face față unor astfel de cheltuieli.


Ministrul Apărării Naționale, Adrian Țuțuianu, a declarat că anumiți generali din Armată s-au grăbit să iasă la pensie pentru a prinde pensiile speciale, însă a ținut să le transmită că odată cu intrarea în vigoare a prevederile din Legea salarizării unitare salariile din Armată vor crește și nu ar mai fi fost probleme.


Înaltul oficial militar a mai precizat că respinge orice idee că pensiile vor scădea, nu a existat și nu există un astfel de demers, vârsta de pensionare nu se modifică, iar forma OUG care va intra în ședința de Guvern de astăzi a fost inițiată de Ministerul Muncii, Ministerul Apărării și Ministerul de Interne.
 
În acest moment la Casa Sectorială de Pensii a Ministerului Apărării avem 78.932 de pensionari. 78.803 care beneficiază de pensii de stat și restul de ajutoare din partea statului.

 
Pensia media în luna iulia este de 3200 de lei și 60% dintre pensii se află sub această sumă. Cea mai mare pensie din sistem a unui militar de carieră este  de 29.992 de lei .

 
De la începutul acestui an au ieșit la pensie 1228 de cadre militare. Pe parcursul anului 2017 trecut în rezervă 24 de generali, iar la data de 1 august au fost trecuți în rezervă încă 12 generali.
 
La nivel numeric, practic, ceea ce iese din sistem și intră, dar mai trebuie să avem grijă să acoperim deficitul în posturile de comandă”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii