Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Agriculturii face un apel către primari şi fermieri în vederea depunerii de cereri pentru plăţile directe de la APIA (galerie foto)

ro

29 May, 2015 00:00 2344 Marime text
A 23-a ediţie a târgului Expoagroutil şi-a deschis, ieri, porţile la Constanţa. Organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Constanţa şi în colaborare cu Direcţia pentru Agricultură a judeţului Constanţa, evenimentul se derulează în perioada 28 - 31 mai, la Pavilionul Expoziţional din Mamaia, pe o suprafaţă de 3.350 de metri pătraţi. Manifestarea expoziţională cuprinde secţiuni precum tractoare, combine şi echipamente agricole, substanţe pentru fertilizare şi protecţia plantelor, produse agricole şi alimentare, utilaje şi instalaţii pentru industria alimentară, salon de produse ecologice, salon de floricultură şi salon de finanţări şi asigurări, preponderent agricole.
 
Evenimentul a fost condus de Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi, în acelaşi timp, al CCINA Constanţa, care a subliniat că târgul Expoagroutil este „cel mai mare pe acest profil din provincie“ şi, de asemenea, că este prima ediţie la a cărei deschidere participă un ministru plin al Agriculturii, fiind vorba despre Daniel Constantin. „La această ediţie, expozanţii pe care-i avem reprezintă pe orizontală 203 firme. Vorbim despre 43 de firme româneşti şi 160 de firme străine. Ca la fiecare ediţie, avem alături de noi tot ceea ce înseamnă verigi necesare unui potenţial vizitator, unui potenţial cumpărător, pentru a beneficia, în cadrul acestei manifestări, de o gamă largă de informaţii“, a declarat Mihai Daraban.

Prezent, aşa cum am menţionat, la deschiderea târgului, ministrul Daniel Constantin a ţinut să facă un apel atât către primari, cât şi către fermieri, în vederea depunerii cererilor pentru plăţile directe de la APIA. „Vreau să fac un apel către toţi fermierii care nu au depus încă cererea de plată pentru a primi plăţile directe de la APIA, să o facă în perioada următoare. Pot să depună aceste cereri până pe 15 iunie, fără penalităţi, şi apoi încă 25 de zile, cu penalităţi, în conformitate cu regulamentul european. Vreau să fac un apel şi la reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale să elibereze acele adeverinţe, legislaţia - aşa cum a fost ea aprobată şi modificată ulterior - cred că permite astăzi şi dă garanţia tuturor că lucrurile acestea vor merge bine. Vorbesc aici şi de primari, dar şi de beneficiari, de fermieri, care au nevoie de acele documente-suport pentru a depune cererea de plată pe suprafaţă“, a explicat Constantin.

Totodată, ministrul Agriculturii a declarat că „este primul an în care fermierul nu trebuie să mai meargă la APIA de două, trei ori pe an pentru a depune o cerere pentru fiecare plată care i se cuvine“. „Merge o singură dată, în această perioadă, şi depune cererea atât pentru sectorul vegetal, cât şi pentru sectorul animal. Din toate aceste considerente, lucrurile au mers ceva mai greu, dar sunt convins că, prin efortul celor de la APIA, care lucrează de la 1 mai deja în toate weekend-urile, până pe 15 iunie, vom reuşi să dăm şansa tuturor fermierilor să aplice pentru aceste fonduri care sunt foarte importante şi care au însemnat foarte mult pentru agricultura românească“, a precizat Daniel Constantin.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii