Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii americani, ajutoarele lui Miss Arizona Copiii de la Centrul „Antonio“ din Constanţa au primit daruri de la Erika Frantzve (galerie foto)

ro

20 Jun, 2015 00:00 2297 Marime text
Surprize, jocuri, îmbrăţişări şi zâmbete şi, mai presus de toate, o mulţime de cadouri! Crăciunul s-a mutat în mijlocul anului pentru copiii Centrului de Plasament „Antonio” din Constanța, care au primit daruri la sfârşit de an şcolar. „Ajutoarele moşului“ - voluntarii Asociației United Hands România, alături de militarii americani de la Black Sea Rotational Force din Mihail Kogălniceanu -, au venit încărcate cu daruri de la mii de kilometri depărtare pentru a le oferi copiilor o bucurie. Vineri, de la ora prânzului, curtea Centrului de Plasament „Antonio” din Constanţa s-a umplut de daruri, bucurie şi zâmbete. Îngerul păzitor al copiilor este Erika Lane Frantzve, desemnată Miss Arizona în 2012, care a avut grijă de copiii aflaţi la kilometri depărtare. Acestora, ea le-a îndeplinit dorinţele trecute pe o listă, în urmă cu câteva luni, Asociația United Hands România şi militarii americani având grijă ca această listă să ajungă la destinaţie.
 
Fostă sportivă de performanţă, prezentator TV, fashion model și antreprenor, Erika Lane Frantzve promovează de câțiva ani modelul „eroilor de zi cu zi“ în țările în care călătorește, iar ajutoarele sale de nădejde sunt militarii americani, care doresc să se implice în comunitățile țărilor gazdă, de fiecare dată când au această posibilitate.

„În urmă cu trei ani, Erika Lane Frantzve a adus puţină bucurie copiilor bolnavi de cancer internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Constanţa. Sperăm ca Erika Fratzve să ne viziteze anul viitor, aşa cum ne-a promis. Cele 73 de cadouri au fost împărţite acestor copii, în funcţie de ceea ce ei au cerut în urmă cu câteva luni. Darurile ar fi trebuit să vină de Crăciun, dar am găsit de cuviinţă că este mai bine să le împărţim acum, la final de an şcolar, aceşti copii neavând alături de ei părinţii, care să îi felicite pentru rezultatele obţinute la învăţătură, să îi mângâie şi să îi bucure. Iar un zâmbet de-al lor, o îmbrăţişare şi cel mai sincer «mulţumesc!» sunt de nepreţuit!“, a declarat Oana Blândă Crăciun, specialist în relaţii publice al United Hands România.

Staff sergeant Nigel Pressman, unul dintre militarii americani de la Mihail Kogălniceanu, care s-a transformat într-un înger păzitor pentru copiii de la Centrul „Antonio“, a declarat că se simte şi el la fel de emoţionat precum cei mici. „Bucuria din ochii lor este molipsitoare. Şi eu am trei copii acasă şi mă bucur că le-am putut face o zi mai frumoasă aducându-le aceste daruri“, a declarat militarul american.
 
În România, proiectul „The Romanian Angels“ a luat naștere în 2012, când Erika Fratzve a vizitat Centrul de Plasament „Antonio” din Constanța, cu sprijinul Asociației United Hands România. Tot atunci, a luat naștere „Lista de dorinţe“, un proiect de suflet al Erikăi, cea care a căutat în America familii binevoitoare care să contribuie la împlinirea dorinţelor acestor copii. Aproape fiecare dintre cei 73 de copii a primit ceea ce şi-a dorit, în limita posibilităţilor. Cei mici au trimis scrisorile cu dorințe, iar anul acesta, pe 9 iunie, un transport umanitar a ajuns în România, cu toate cadourile.

Evenimentul din acest an a fost organizat în parteneriat cu militarii americani de la Black Sea Rotational Force din Mihail Kogălniceanu și cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii