Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj catre Mazare „Au fost rase o suta de parcuri si se face unul" (galerie foto)

ro

26 Jun, 2009 03:34 2003 Marime text
mazare_plaje.jpg„Parcurile Viitorului" 2009 şi-a desemnat câştigătorii. Proiectul de responsabilitate socială iniţiat de Petrom a ajuns la final, câştigătorii marelui premiu, în valoare de 4.000 de euro, fiind trei absolvenţi ai Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu" din Bucureşti. 

Vizunea celor trei câştigători despre parcul viitorului se va concretiza într-un amplu spaţiu verde ce va fi amenajat de Petrom, în parteneriat cu Primăria Constanţa, în cartierul CET - zonă industrială, poluată, în care cei 20.000 de locuitori nu au niciun spaţiu verde. Conform proiectului elaborat de cei trei tineri arhitecţi, parcul va avea două intrări principale, una în partea de nord, care va face legătura cu zona de locuinţe, şi una în partea de sud, care va prelua fluxul dinspre strada Caraiman.

Petrom va investi peste 400.000 de euro în construirea parcului, în timp ce Primăria va contribui la realizarea proiectului, cu lucrări în valoare de 180.000 de euro.

Locul II al concursului de proiecte a fost câştigat de Luminiţa Tăbârcă, studentă a aceleiaşi universităţi din Capitală. Pentru viziunea sa, tânăra a fost răsplătită cu 1.000 de euro. Pe locul al III-lea s-au clasat doi studenţi ai Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Alice Maria Oprica şi George Fozocos au fost recompensaţi cu câte 500 de euro.

La Gala de Premiere a proiectelor primarul Radu Mazăre a anunţat că le va oferi tuturor premianţilor o vacanţă de o săptămână la mare.

„Va rămâne verde doar mazărea"

În momentul sosirii la eveniment invitaţii au primit câte o piatră, câteva acuarele şi o pensulă şi au fost poftiţi să picteze din imaginaţie câte ceva pe acea lespede care, în opinia organizatorilor, simboliza piatra de temelie a parcului şi contribuţia fiecăruia la viitorul spaţiu verde amenajat în zona CET. Au cochetat cu pensula responsabilul în relaţia cu mass-media al Primăriei Constanţa, Liviu Tramudana şi viceprimarul Gabi Stan. Acesta, amuzat de idee, şi-a adus probabil aminte de vârsta copilăriei şi a intrat în joc pictând un copac.

Lespezile au fost aşezate în nişte suporturi din nisip, urmând să fie transportate apoi, pe amplasamentul viitorului parc.

Dacă majoritatea invitaţilor au pictat marea, soarele, arbori şi verdeaţă, pe una dintre pietre stătea scris cu roşu ca un reproş la adresa primarului Mazăre, criticat adesea pentru dispariţia spaţiilor verzi din municipiu: „Păcat! Au fost rase 100 şi se face doar unul... Va rămâne verde doar mazărea ..."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii