Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meniul de Paste al bolnavilor

ro

26 Apr, 2008 00:00 1227 Marime text
1209142759.jpg

Sa fii pacientul vreunei unitati sanitare in preajma sarbatorilor nu este o bucurie pentru nimeni. Medicii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Constanta stiu ca, fie in Vinerea Mare, fie in noaptea de Inviere, bolnavii vor fi nelipsiti.

Astfel, conducerea SCJU a decis ca, macar in ziua Sfintelor Pasti, persoanele care au fost sortite sa-si petreaca sarbatorile intre cei patru pereti ai unui salon de spital sa se bucure de bucatele traditionale, pe care le-ar fi pus pe masa festiva. Florin Stoian, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, a declarat ca, din meniul de care se vor bucura pacientii Judeteanului in prima zi de Paste, nu va lipsi drobul, ciorba sau friptura de miel. Vor servi cozonac si vor ciocni oua pentru a uita, chiar si pentru un moment, de durerea fizica care ii tine departe de familie. Chiar si pentru a doua zi de Paste, directiunea spitalului s-a asigurat ca pacientii nu vor duce dorul bucatelor ca la mama acasa. Dr. Stoian spune ca, in functie de afectiunea pentru care au fost spitalizati, bolnavii vor gusta pe indelete sarmalute in foi de vita, ciorba de pasare, cu taitei, friptura cu piure de cartofi si, pentru a se indulci, compot de fructe. In completare, adauga ca masa festiva va fi asigurata din fondurile proprii ale Spitalului Judetean, exceptie facand cozonacul primit prin sponsorizare.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii