Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre formează noul Guvern Valerică rămâne că este băiat performant, Bărhălescu nu a fost iute

ro

17 Dec, 2012 22:26 2420 Marime text
consiliu_1.jpgAlegerile parlamentare au trecut, iar baronii locali nu au aşteptat să treacă anul că să împartă din nou „ciolanul". Preocupările useliştilor nu ţin zilele acestea de reformele economice, de crearea locurilor de muncă - chestiuni „banale" aşteptate cu sufletul la gură de populaţie. Asistăm, în schimb, la formarea unui nou Guvern, la împărţirea prăzii obţinute de uselişti în urma câştigării alegerilor.

Liderii PSD, Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, au luat ieri drumul Capitalei pentru a se asigura că vor avea reprezentanţi în noul Guvern. Primarul Radu Mazăre vrea Portul, Transporturile şi Turismul. În ceea ce priveşte neagreata alianţă cu UDMR, Mazăre o încuviinţează dacă ne-o impun europenii şi americanii. „Cu ungurii, dacă ni-i bagă Barroso pe gât, asta e, îi înghiţim", afirma ieri edilul.
Ce să mai înţeleagă electoratul din toată această poveste cu UDMR, electorat care nu vede cu ochi buni o astfel de coaliţie? Momentan, liderii social-democraţi nu fac decât să inducă în eroare alegătorii şi să se contrazică pe tema privind alianţa cu UDMR. Dovada? În timp ce Radu Mazăre de gura europenilor şi americanilor spune DA alianţei cu UDMR, aliatul indiscutabil al edilului, prim-vicepeşedintele PSD, Nicuşor Constantinescu, a precizat zilele trecute că exclude varianta formării unui Guvern alături de UDMR!

Ce filozofie stă la baza alianţei cu UDMR. Vezi explicaţiile edilului

Suntem o ţară mică şi nu ne permitem să ne punem în cap americanii şi europenii, susţine Mazăre întrebat de alianţa cu UDMR-ul. Iată ce mai declară edilul cu privire la această chestiune: „Am spus foarte clar că dacă ni-i bagă pe gât cei din Europa şi americanii, atunci asta e, îi înghiţim. În caz contrar, eu nu văd de ce să intre la guvernare. Sau mai exact, n-ar trebui să intre sub nicio formă, dar dacă sunt băgaţi cu forcepsu', asta-i viaţa. Dacă există o explicaţie logică şi ei sunt forţaţi pentru a nu suferi ulterior, respectiv nealocarea de bani europeni, îi iei, altfel să stea cu Băsescu pe care l-au susţinut 7 ani de zile. Interesul ţării este mai important decât oftica din noi că l-au susţinut necondiţionat pe Băsescu; suntem o ţară foarte mică şi nu ne putem permite să ne punem în cap nici americanii şi nici ţările importante din UE şi totul e pe bani şi interes în lumea asta".

Nu se întorc acasă fără Port, Turism şi Transporturi

Mazăre a făcut ieri şi primele declaraţii cu privire la desemnarea lui Ponta ca premier. De la Ponta, Mazăre aşteaptă Legea Portului, menţinerea lui „Valerică" la Ministerul Transporturilor şi un secretar de stat la Turism. Mazăre nu-l mai vrea pe Bărhălescu secretar la Ministerul Turismului întrucât nu s-a mişcat atât de iute. Nu de aceeaşi părere este şi Nicuşor Constantinescu care a vorbit zilele trecute de menţinerea acestuia pe funcţie dar şi a lui Valeriu Preda. „În primul rând, mă aştept ca premierul să-şi ţină promisiunea în ceea ce priveşte Portul, să trecem Legea Portului, după care sunt două chestiuni pe care le vizăm şi unde am putea să facem treabă. Este vorba despre secretarul de stat de la Transporturi, Valerică (n.r. Valentin Preda), un băiat performant şi care este apreciat de la prim-ministru şi până la ultimul parlamentar pentru aceste şase luni de activitate în cadrul Ministerului şi evident, Turismul. Nu cred că după 12 ani timp în care m-am ocupat personal, să vină cineva să spună că cineva, în România ar putea să facă mai bine treabă în acest domeniu. Vom solicita tot o funcţie de secretar de stat, nu cred că se poate vorbi despre funcţia de ministru. Cine este, veţi afla; s-ar putea să nu fie Cristian Bărhălescu! Nu s-a mişcat atât de iute pe cât ne aşteptam. În orice caz, persoana pe care o vom propune este din Constanţa şi are legătură cu domeniul turismului", a declarat ieri Mazăre.

Mazăre despre participarea lui Ponta la consultări: „Şi ce să-i fac eu?"

Preşedintele Băsescu a chemat partidele la consultări la Cotroceni, Crin Antonescu nu a fost prezent, Victor Ponta, în schimb, a participat la discuţii. „Și ce să-i fac eu?", a replicat Mazăre despre prezenţa lui Ponta la Cotroceni. Despre Crin Antonescu care nu a fost prezent la consultări, edilul a declarat următoarele: „Nu ştiu, că nu am văzut, dar mie îmi place de Crin că e un tip ferm, eu mă înţeleg bine cu el".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii