Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masini mai multe pentru functionarii CJC

ro

04 Jul, 2008 00:00 2244 Marime text
1215097082.jpg

Inca doua autoturisme au fost achizitionate pentru directorasii din Consiliul Judetean

Consiliul Judetean Constanta isi mareste pe zi ce trece parcul auto. Dupa ce a cumparat un autocar nou-nout, cu ajutorul caruia s-a deplasat pentru strangerea de voturi in judet, presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, a semnat pentru achizitionarea in leasing a inca doua autoturisme. Este vorba despre doua autoturisme marca Skoda, care au fost achizitionate in schimbul sumei de 49.312 lei fara TVA. Prin urmare, cele doua masini, apreciate pentru fiabilitatea lor, au costat peste 580 milioane lei vechi in total. Tranzactia ne-a fost, de altfel, anticipata si de catre purtatorul de cuvant al institutiei, Cristian Moldovanu, care ne-a declarat, la sfarsitul anului trecut, ca cele 13 masini pe care CJC le detinea erau insuficiente si se impunea suplimentarea lor. De mentionat ca cealalta proaspata achizitie, autocarul, utilizat pe post de vehicul de campanie de seful CJC (se pare ca i-a folosit, devreme ce a fost reconfirmat in functie), a costat nu mai putin de 130.000 euro. Problema nu este ca se fac achizitii, mai ales cand este vorba despre cumpararea unor masini bune, ci ca acestea nu ajung intotdeauna la oamenii care muncesc, ajungand mai mereu in folosul unor personaje care sunt vazute mai mult pe la birou decat pe teren. Prin urmare, o mare parte dintre autoturismele luate in leasing ajung sa sada cat e ziulica de mare in fata institutiei, la cheremul unor directorasi care nu se omoara cu munca. Asta, in timp ce functionarii din CJC care duc greul sunt nevoiti sa umble prin judet cu microbuzul, fie vara, fie iarna.

Doua directii care se calca pe picioare

De la purtatorul de cuvant al institutiei judetene am aflat ca cele doua masini de serviciu au fost directionate catre doua directii, de altfel importante, dar cu atributii similare, si care, fie vorba intre noi, nu au inregistrat rezultate prea bune in activitate. Este vorba despre Directia Informatizare si Cooperare la Marea Neagra si despre Directia Generala Afaceri Europene. Nimeni n-a vazut si n-a auzit prezentandu-se vreun raport de activitate de catre cele doua directii, care, in ciuda denumirilor pompoase in spatele carora se ascund multi angajati care se bat de musca, nu exceleaza la capitolul "afaceri europene" sau la subcapitolul "cooperare la Marea Neagra".

Redistribuire

Repartitia autoturismelor, prezentata intr-o editie anterioara, s-a modificat. Astfel, urmatoarele structuri au cate un autoturism: Serviciul Tehnic si de Urbanism, Directia de Turism, Directia pentru Cultura, Directia de Buget - Finante si Directia de Administratie Publica si Juridica. Cate doua masini au in dotare: Directia de Informatizare, Cooperare la Marea Neagra si Controlul Calitatii, Directia de Integrare Europeana si Corpul de Control. Prin urmare, mai sunt patru autoturisme, dintre care doua la vicepresedinti, una la presedinte, din cate ni s-a explicat, desi el are un jeep personal cu care se deplaseaza, si ar mai ramane una, despre care nu stim unde este plasata. De mentionat ca masina de serviciu a fostului vicepresedinte Petre Stanca a fost preluata, imediat dupa instalare, de Cristian Darie, cel care i-a luat locul. Cert este ca, desi numarul masinilor se suplimenteaza pe zi ce trece, acestea nu sunt niciodata suficiente. Ce sa spunem?! Sa le stapaneasca sanatosi si la mai mare!

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii