Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masa prieteniei, specifică postului Ramazan, la Cumpăna Primarul Mariana Gâju, alături de credincioşii musulmani (galerie foto)

ro

16 Jun, 2017 00:00 4742 Marime text
Primăria şi Consiliul Local Cumpăna au organizat, miercuri seara, la geamia din comună, tradiţionala masă de iftar, dorind astfel să aducă laolaltă la masa prieteniei, specifică postului Ramazan, credincioşi musulmani şi creştini.
La invitaţia Consiliului Local şi a primarului ec. Mariana Gâju, la evenimentul dedicat bunelor relaţii interetnice, stabilite de-a lungul timpului în ţinutul dobrogean, au fost prezenţi preşedinta Organizaţiei de Femei a UDTR, Amet MelecFirdes Muselin, Osman Melec, iar din partea UDTTMR, preşedinta Organizaţiei de Femei, Turchian Bari, şi Ablez Aidan.
 
Iftar este masa luată în fiecare seară de către musulmani, după apusul soarelui, în timpul postului din luna Ramadan. Termenul iftar este similar cu fitr (Eid ul-Fitr, sărbătoarea care marchează sfârşitul Ramadanului), cu sensul de „rupere rapidă“. Iftar poate fi o masă de familie sau un banchet într-o moschee sau în alt loc public.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii