Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maria Miruna Matei, pianista şi balerina Şcolii Mihai Viteazu (galerie foto)

ro

10 Jun, 2011 01:19 4111 Marime text
elena_miruna_matei_2.jpgMicuţa pianistă Maria Miruna Matei are nouă ani, dar a reuşit să adune zeci de diplome şi menţiuni de la concursurile muzicale la care a participat.

Maria este elevă în clasa a II-a la Şcoala cu clasele I-VIII Mihai Viteazu, iar timpul liber îl dedică studiului pianului. „Încă de când mergea la grădiniţa a îndrăgit pianul, de aceea am decis ca Maria să studieze acest instrument. Mentorul său în arta interpretării este profesoara Daniela Petculescu, de la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria", ne-a povestit Diana Matei, mama Mariei.

1.jpgÎn anul 2009, micuţa pianistă a reuşit să încânte juriul şi publicul cu arta interpretării şi a câştigat premiul I la concursul „Micul interpret", care s-a desfăşurat la Constanţa. În anul 2010 a urmat concursul „Cantabile", la care Maria Miruna a reuşit să obţină o menţiune. Anul acesta însă, eleva de la Mihai Viteazu a câştigat două premii I: unul la concursul „Cantabile", care a avut loc la Constanţa, şi unul la concursul „Brave Claviaturi", care s-a desfăşurat la Bucureşti. În afară de muzică şi pian, Maria Miruna face şi balet. „De la patru ani dansează la şcoala de balet Elisabeta Pândichi Lux. În această vară, va dansa în deschiderea festivalului Mamaia copiilor", ne-a dezvăluit Diana Matei. Despre visul Mariei vă dezvăluim că ea vrea să devină vedetă, vis care se va realiza cu siguranţă datorită muncii şi ambiţiei de care dă dovadă la doar nouă ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii