Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Managerul cantinei care pregăteşte hrana pacienţilor SCJU a trimis petiţie ministrului Sănătăţii. Vezi ce conţine (document)

ro

26 Mar, 2011 02:38 5913 Marime text
petitie_minister_Petre_Preda.jpgManagerul SC Arimex Comexim 2000 SRL, Petre Preda, cel care se ocupă de cantina de la Liceul Sanitar, unde se pregăteşte hrana pacienţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a trimis săptămâna trecută către ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, o petiţie prin care solicită să se recalculeze suma zilnică pentru hrana aferentă fiecărui pacient internat. De precizat că în ciuda faptului că alimentele s-au scumpit de câteva ori în ultimii ani, din 2008, de când a fost stabilită suma de şase lei pentru raţia zilnică a fiecărui pacient internat în spitalele statului, cuantumul nu a mai fost schimbat.

„Am trimis vinerea trecută petiţia către ministrul Sănătăţii, prin curier şi cu confirmare de primire, pentru a fi sigur că a ajuns la el solicitarea mea. Până acum, nu am primit niciun răspuns, dar eu mai aştept", ne-a spus Petre Preda, managerul cantinei. Problema legată de alocaţia de hrană pentru fiecare pacient a fost ridicată încă de acum câteva luni, însă a revenit în prim plan abia când preţurile la alimente au explodat, iar managerului cantinei i-a ajuns cuţitul la os. Stocurile de alimente pe care le achiziţionase iarna trecută aproape s-au terminat, iar explozia preţurilor face aproape imposibilă continuarea contractului pe care firma îl are cu SCJU. „Este foarte greu să dai trei mese pe zi cu şase lei, în condiţiile în care omul care este internat are nevoie de un anume număr de calorii pentru ca tratamentul să-i fie eficient. Nu ştiu cât vom mai rezista în aceste condiţii. Sper să se rezolve ceva în acest sens. Cei care ar trebui să ţină seama de alocaţia de hrană ar trebui să compare meniurile noastre cu cele din alte spitale, să vadă diferenţele", ne-a mai spus managerul Petre Preda.

Ataşat, în ediţia online, puteţi vizualiza scrisoarea deschisă pe care managerul i-a trimis-o ministrului Sănătăţii.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MILCA 26 Mar, 2011 08:01 CIND TI-AI ARANJAT LICIATIA ,AI CERUT MINISTRULUI SA TE SPONSORIZEZE ? ACUM ASA CUM AI INTRAT ,PE USA DIN SPATE TOT PE ACOLO SA PLECI .AI PRIMIT CE MERITI .