Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maestrul Eugen Mazilu a plecat la Dumnezeu

ro

26 Aug, 2011 00:00 3250 Marime text
cap_2.jpgCunoscutul actor constănţean Eugen Mazilu, care a decedat, miercuri, din cauza unei complicaţii apărute în urma unei operaţii chirurgicale, va fi înmormântat azi la Cimitirul Central, la ora 13.30. Sicriul a fost depus azi în foaierul Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski, pentru ca prietenii, colegii şi admiratorii talentului său să-şi poată lua rămas bun de la maestru.

Eugen Mazilu s-a născut pe 9 august 1949, la Constanţa. A debutat pe scena Teatrului Eminescu din Botoşani. În 1973, a devenit actor al scenei de la malul mării. De atunci, spectacol după spectacol, a fost mai în fiecare seară prezent cu talentul şi voioşia sa în faţa publicului constănţean, sau în turnee şi deplasări. A ocupat funcţia de director al Teatrului Dramatic Constanţa în perioada 1985 - 1990 şi a avut în palmares 100 de roluri principale şi secundare. Actorul a fost renumit pentru rolurile din spectacolele de comedie, însă s-a remarcat şi prin interpretarea din drama psihologică „Vânătoarea de raţe", de Al. Vampilov.

 Eugen_Mazilu.jpg

Teritoriul artistic pe care s-a exprimat cu strălucire a fost, de regulă, cel al comediei. A creat cu umor, inteligenţă, duh şi geniu o galerie de personaje de neuitat. Eugen Mazilu a fost un om onest, cu personalitate, curajos, exprimându-se peste tot şi faţă de oricine cu o sinceritate dezarmantă. „Un om veşnic vesel, plin de nerv, risipind peste tot vorbe de duh şi voioşie, ca un neobosit spiriduş histrionic, gata oricând să dea un bobârnac savantelor tristeţi ale scenei, pentru a ne reaminti tuturor că trăim în lumea minunată a teatrului. Aşa îl vom avea mereu în minte şi suflet. Să-i fie somnul lin", au declarat actorii Teatrului de Stat din Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii