Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. Banner uriaş la malul mării O nouă seară de proteste la Constanţa. În jur de 13.000 de oameni, în stradă (galerie foto + video)

ro

03 Feb, 2017 17:48 14061 Marime text
Participaţi la acţiunile de protest sau sunteţi martorii acestora? Trimiteţi-ne imagini şi clipuri video, iar ZIUA de Constanţa le publică! 

UPDATE 22, ora 22.27

Coloana de manifestanţi a ajuns înapoi la Prefectură. O persoană s-a afişat cu o pancartă atârnată de gât ce conţine următorul mesaj: „Trezeşte-te, România, că-ţi moare democraţia!". De asemenea, un alt mesaj este: „Avem alergie la minciună şi hoţie”.

Citeşte şi Protest la Constanţa: După ce au intonat Imnul Naţional, manifestanţii au strigat „Hoţii, hoţii!”​

UPDATE 21, ora 21.42

O tânără şi-a scris pe tricoul alb mesajul: „Protestez pentru că îmi pasă”. Pe traseul pe care trece coloana, oamenii au ieşit la geamurile şi la balcoanele blocurilor.

„Nu ne-aţi cumpărat cu un bilet netaxat” este mesajul scris pe un banner.

„Nu reuşiţi să cumpăraţi studenţii!”, mesajul de pe un alt banner.


UPDATE 20, ora 21.31

Coloana formată din protestari se află acum pe bulevardul Tomis, se înaintează spre Prefectură.

UPDATE 19, ora 21.28

Unii participanţi poartă tricouri albe cu inscripţia „Ziua antreprenor, noaptea contra hoţilor”. Constănţenii participă masiv la manifestaţie. Autobuzele RATC care trec pe lângă coloană sunt aproape goale.

UPDATE 18, ora 21.04

Coloana de manifestanţi a plecat din faţa sediului PSD. Înainte s-a mai strigat „Hoţii, hoţii!", „CCR, fă ce trebuie!". Se spunea: "Înainte să plecăm, să facem puţină gălăgie, să le intre bine în cap celor de la PSD că nu e ţara lor!".  

UPDATE 17, ora 20.55

Manifestanţii au ajuns la sediul PSD. Se scandează: „Zi de zi, aici vom fi!”, „Constanţa cere fără graţiere!”, „PSD, ciuma roşie”, „Uniţi, salvăm toată România!”.

UPDATE 16, ora 20.52

La această, în Constanţa protestează în jur de 7.500 de persoane, potrivit digi24. Însă să pare că numărul protestarilor e şi mai mare, în jur de 13.000. Manifestanţii intonează imnul naţional. Se deplasează atât pe trotuar, cât şi pe şosea. Coloana se întinde de la PSD - Trocadero - până la Casa de Cultură. 

UPDATE 15, ora 20.39

În aceste momente, coloana manifestanţilor a ajuns în dreptul Universităţii "Andrei Şaguna", urmând să se îndrepte spre sediul PSD. Se scandează: "Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!".


UPDATE 14, ora 20.22

Zgomot asurzitor de fluiere şi vuvuzele în Constanţa. Unul dintre manifestanţi, aflat în spatele coloanei, poartă o cruce mare. De asemenea, este prezentă la protest şi o persoană cu dizabilităţi, în scaun cu rotile.

UPDATE 13, ora 20.12

Pe bulevardul 1 Decembrie, maşinile claxonează când trec pe lângă coloana de demonstranţi. Se scandează „PSD, ciuma roşie!”. Precizăm că, în coloană, sunt persoane de toate vârstele. De asemenea, noi persoane se alătură pe parcurs coloanei.

UPDATE 12, ora 19.57

Constănţenii care protestează au schimbat, şi în această seară, traseul pe care l-au pregătit pentru marş. Se îndreaptă spre sediul PSD. Conform unor estimări, ar fi în jur de 7.000 de persoane. Coloana se întinde de la Policlinica nr. 2 până la semafoare, la Republica.



UPDATE 11, ora 19.48

Peste 2.000 de persoane protestează la această oră.

UPDATE 10, ora 19.27

În aceste momente, cei adunaţi în faţa Prefecturii pleacă în marş. Sunt în jur de 1.200 de persoane.



UPDATE 9, ora 19.11
 
O parte a demonstraţilor se îndreaptă spre bulevard din faţa Prefecturii. Se fac apeluri să se oprească, plecarea fiind prevăzută la ora 19.30. 

Potrivit informaţiilor noastre, în această seară, protestarii vor pleca pe următorul traseu: bulevardul Ferdinad, Gara, şoseaua Mangaliei, Abator, bulevardul 1 Mai, pentru ca, în final să ajungă din nou în faţa Prefecturii. S-a anunţat că trasel nu va fi schimbat.

UPDATE 8, ora 19.04

Deja s-au adunat 800 de persoane.

UPDATE 7, ora 18.55
 
Persoanele adunate în faţa Prefecturii schimbă des scandările. Pe lângă cele pe care l-am precizat deja, constănţenii scandează şi:
  • „Ultima soluţie, înc-o revoluţie!"
  • „Parlament penal, marş la Tribunal!"
  • „Ne-aţi momit cu bunăstarea, şi ne-aduceţi disperarea!"
  • „Noi fugim de mafioţi, voi le daţi drumul la hoţi!”
  • „Cine sunteţi voi, ca să treceţi peste noi?"
  • „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!"
  • „Cine fură azi un ou, mâine-l graţiază un bou!"
  • „Afară, afară cu şarpele din ţară!".

UPDATE 6, ora 18.47
 
În scurt timp, numărul protestarilor a crescut la 300. În altă ordine de idei, jandarmii au vorbit cu un participant ce avea un banner cu mesaj nepotrivit, spunându-i să nu-l mai folosească. Mesajul era scris pe o bucată de celuloză.
 
La protest, sunt prezenţi şi tineri. Aceştia scandează: „Suntem tineri şi ne pasă, luptăm pentru ţara noastră!”.

UPDATE 5, ora 18.37

Numărul protestărilor a crescut la 200 de persoane. Doi tineri au venit la jandarmi, reclamând că unele persoane au bannere cu mesaje ce incită la violenţă.

UPDATE 4, ora 18.30
 
Constănţenii continuă să scandeze:
  • „Ruşine, ruşine să vă fie!”
  • „Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura!”
  • „Altă întrebare, marş la închisoare!"
  • „Dragnea, să ajungi îmbrăcat în dungi!"
  • „Hoţii, hoţii!"
  • „Amnistie pentru voi doar în viaţa de apoi!
  • „Bucureşti, nu uita, Constanţa-i de partea ta!"
  • „Afară, afară cu PSD din ţară!"
  • „Teodosie, altă ciumă roşie!”
  • „Fără violenţă!”
  • „Ceauşescu n-a murit, este Dragnea travestit!"
  • „Nu staţi la căldură şi pe voi vă fură!". 
La protestul din această seară, este prezent şi un bărbat cu un copil mic, în căruţ.

UPDATE 3, ora 18.16
 
La această oră, pe platoul din faţa Prefecturii sunt în jur de 150 de persoane cu bannere, pancarte, steaguri şi fluiere.

UPDATE 2, ora 18.14

Încet, încet, bannerul se umple de mesaje precum:
  • „Vrem lista politicienilor implicaţi”
  • „Dragnea, puşcăria te vrea”
  • „Corupţia ucide visul tineretului”
 
De asemenea, se scandează „Noaptea, ca hoţii!”, „Abrogaţi şi plecaţi!”, „DNA să vină să vă ia”, „Vrem justiţie, nu corupţie”, „Dragnea şi ai lui trădătorii neamului!”. Totodată, la un megafon se fluieră.

În altă ordine de idei, un bătrân care poartă o pancartă cu mesajul „Altă întrebare” a venit la jandarmi să reclame că sunt două persoane care fac scandal. La venirea jandarmilor, cei doi s-au îndepărtat.

UPDATE 1, ora 17.57

Constăţenii încep deja să se adune. După ce s-au împărţit markere, participanţii la manifestaţie au început să scrie mesaje pe bannerul uriaş.
 
Iată câteva dintre mesajele scrise: „PSD, ciuma roşie”, „Constanţa nu vrea graţiere”, „Legea e lege pentru toţi”, „România trezeşte-te”, „La brutărie!”, „Un viitor fără minciună şi hoţie”.

Mai mulţi tineri circulă printre cei prezenţi cu hârtii cu mesajul: „Scrie aici mesajul pentru corupţi”.


Constănţenii s-au alăturat mişcării naţionale de protest care a început din noaptea de 31 ianuarie, când Guvernul României a adoptat, la ceas de seară, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codului Penal şi de Procedură Penală.

Aseară, numărul protestatarilor care au ieşit în stradă a fost impresionant: peste 10.000 de constănţeni au strigat în stradă că vor abrogarea ordonanţei şi apoi demisia guvernanţilor. Şi în această seară, vor avea loc proteste în Constanţa, precum şi în Bucureşti şi alte oraşe importante din ţară.

Constănţenii şi-au dat întâlnire la ora 18.00. De asemenea, s-a anunţat că participanţii la miting vor purta un banner de peste zece metri, iar doritorii, care vor veni cu  markere de acasă, vor putea să scrie pe acest banner mesaje ce vor fi, ulterior, trimise lui Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat. 

De menţionat că un protest a fost anunţat şi la Năvodari.

Citeşte şi Banner de peste 10 metri. Constănţenii sunt invitaţi să-i scrie lui Liviu Dragnea

Amintim că persoanele din Constanţa au ales să protesteze şi într-un mod mai puţin obişnuit, şi anume pe biciclete. 


„Vom face un traseu ales la faţa locului, de la Casa de Cultură până la Prefectură, unde ne vom alătura marşului de protest. Pe parcursul marşului, vom deschide coloana de manifestanţi şi ne vom face auziţi. Întâlnirea va fi ca de obicei la ora 17.00, Casa de Cultură. Nu e o obligaţie. E o dovadă de apartenenţă la comunitatea noastră. Pentru cei fără biciclete ne vedem direct în faţa Prefecturii Constanţa”, se arată într-un mesaj de pe Facebook. 


Totodată, reamintim că aşteptăm fotografiile şi înregistrările voastre pe pagina de Facebook a redacţiei ZIUA de Constanţa https://www.facebook.com/ziuaconstanta/


Sursa foto: ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii