Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţie pentru reparaţii generale şi renovare la Ţara Piticilor şi la Gravity Park (document)

ro

13 Aug, 2016 00:00 2655 Marime text
În ultimul timp, constănţenii s-au arătat tot mai nemulţumiţi de starea parcurilor de distracţie din oraş. Pentru a răspunde cererilor făcute de părinţi, Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa intenţionează să execute lucrări de reparaţii şi renovare la parcurile de distracţii Ţara Piticilor situate în Constanţa, parcul Tăbăcărie, aleea Nalbei şi bulevardul I.C. Brătianu, şi Gravity Park, situat în parcul Tăbăcărie.
 
În acest sens, RAEDPP Constanţa va organiza şi desfăşura o licitaţie publică pentru atribuirea contractului „Lucrări de reparaţii generale şi renovare la parcurile de distracţii tip «Ţara Piticilor» situate în Constanţa, Parcul Tăbăcărie, aleea Nalbei şi bulevardul I.C. Brătianu şi «Gravity Park», situat în Parcul Tăbăcărie“.
 
Valoarea estimată fără TVA a contractului este 26.932,90 de lei. Termenul de finalizare a lucrărilor este de maximum 45 de zile de la data primirii notei de comandă. Operatorii economici interesaţi de contract vor publica obligatoriu un catalog în SEAP. Autoritatea contractantă va selecta din SEAP oferta care prezintă preţul cel mai scăzut. Termenul-limită de depunere a ofertelor este 19 august.

Din istoria parcului de distracţii Ţara piticilor 

Inaugurată în anul 2004 de fostul primar, Radu Mazăre, Ţara Piticilor, din parcul Tăbăcărie, cuprinde 18 grupuri de elemente de joacă destinate copiilor cu vârste cuprinse între trei şi 14 ani. Fiecare element este viu colorat şi este amplasat pe platforme de nisip. Toboganele, balansoarele, scările de pisică şi panourile de alpinism sunt personalizate cu denumiri de ţări şi oraşe. Cât despre echipamentele de agrement, reamintim că acestea au fost montate de SC Mobitom SA, firma afaceristului defunct Gheorghe Oancea, care a furnizat astfel de elemente pentru mai multe locuri de joacă din cartiere ale Constanţei, contractele însumând multe miliarde de lei vechi.

Mobitom SA, cu lipici la bani publici 

SC Mobitom SA este cunoscută ca o clientă mai veche a municipalităţii, fiind preferată de fostul primar. Mobitom SA a fost înmatriculată în anul 1991. Firma are un capital social subscris de 2.250.542,5 lei, compus din 900.217 acţiuni. Este deţinută de Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii societăţii, a cărei activitate principală constă în „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice“, sunt Valentin Boroş, născut pe 6.07.1949, în comuna Casimcea, Tulcea, David Sişu, născut pe 14.04.1934, în Bărăganu, şi Valentin Ciuceanu, născut pe 12.06.1967, în Constanţa.
 
La rândul său, firma Five-Holding SA, pe care funcţionează magazinul Brick, este deţinută de SC Ditline Investments LTD, cu sediul în Cipru, Nicosia, cu 860 de acţiuni (86% din capitalul social), Ionuţ Oancea, Rareş Drăistaru Oancea, Oana Drăistaru Oancea şi Alexandru Oancea. Celor patru asociaţi persoane fizice le revin câte 35 de acţiuni (3,5% din capitalul social). Administratorii societăţii, care se ocupă de „comerţul cu ridicata al materialului lemnos, al materialelor de construcţii şi al echipamentelor sanitare“, sunt Gabriel Culea, Victor Fedul şi SC Anirva Manager SRL.
 
Mobitom a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri şi a câştigat, în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. În portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residences. Firma a fost controlată de defunctul Gheorghe Oancea, care avea în portofoliul său şi afaceri precum On Plonge, Plonge Prest, Plonge, Shark şi Five-Holding.

Despre Gravity Park

Gravity Park-ul este a doua realizare a fostului primar şi a fost inaugurat la finele lunii mai 2008. Investiţia municipalităţii a depăşit un milion de euro. Parcul ocupă nu mai puţin de 8.500 de metri pătraţi şi cuprinde zone separate de trial, dirt jumping, climbing, bouldering, skate şi role.
 
Anunţul de participare la licitaţia organizată de RAEDPP Constanţa poate fi consultat în secţiunea „Documente“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii