Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţia porneşte de la 8 milioane de dolari Nava „Kalliroi K“, reţinută în portul Constanţa, de vânzare (document)

ro

18 Nov, 2015 00:00 2714 Marime text


Pe data de 7 decembrie, la ora 11.00, în Sala de Consiliu a Baroului Constanţa din strada Traian nr. 24 B, va avea loc o licitaţie pentru valorificarea navei „Kalliroi K“, înregistrată sub număr oficial şi IMO 07655 9250567, indicativ apel 9HFX7, nava având tonaj brut 19795 şi tonaj net 11034. Precizăm că nava a fost reţinută în Portul Constanţa. Licitaţia este organizată de Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Stoica Constantin Adrian şi Stoica Gabriela Simona.
 
Nava „Kalliroi K“ a fost înregistrată în Malta pe data de 22.11.2010, are o lungime de 168,56 m, o lăţime de 29,40 m şi este proprietatea debitoarei Asterias Navigation Company Limited. Licitaţia va porni de la preţul de 8.103.000 de dolari, echivalentul a 32.988.000 de lei, sumă ce reprezintă valoarea bunului conform raportului de expertiză, întocmit de către ing. Ion Nebunu din cadrul SC Navexim SA Galaţi, raport depus la dosarul execuţional. 
 
Nava scoasă la mezat a fost declarată sechestrată prin procesul-verbal din data de 21.10.2015 şi are înscrisă ipoteca emisă de Autoritatea Navală Valletta, înregistrată în Registrul Maritim Naval. Executarea silită se face în baza Titlului Executoriu European din 17 iunie 2015, cu numărul 1.586, emis de Prima Cameră a Tribunalului Civil din Malta, obţinut potrivit dispoziţiilor art. 25 din Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului Europei nr. 805 din 21 aprilie 2004, care constată caracterul executoriu al actului de obligaţie al debitorului din data de 15 septembrie 2010 şi al actului autentic, contract de credit datat 31 martie 2010, încheiat între Proton Bank SA şi Asterias Navigation Company Limited şi Starfish Navigation Company Limited, în calitate de debitori.


 
Potrivit publicaţiei de vânzare, „la acest contract a fost încheiat primul act adiţional, în Pireu, la data de 30 iunie 2011, între Proton Bank SA şi Asterias Navigation Company Limited şi Starfish Navigation Company Limited, în calitate de debitori, Strimon Navigation Ltd, în calitate de garant corporatist I, Pilot Shipping CO, în calitate de garant corporatist II, Georgios Kasapoglou, în calitate de garant personal“.
 
În document se mai arată că „la respectivul contract de credit a fost încheiat al doilea act adiţional, în Pireu, la data de 13 decembrie 2011, între Proton Bank SA şi Asterias Navigation Company Limited şi Starfish Navigation Company Limited, în calitate de debitori, Strimon Navigation Ltd, în calitate de garant corporatist I, Pilot Shipping CO, în calitate de garant corporatist II, Georgios Kasapoglou, în calitate de garant personal“.
 
Tot la contractul de credit amintit, a fost încheiat al treilea act adiţional, în Pireu, la data de 27 iunie 2012, între Proton Bank SA şi Asterias Navigation Company Limited şi Starfish Navigation Company Limited, în calitate de debitori, Strimon Navigation Ltd, în calitate de garant corporatist I, Pilot Shipping CO, în calitate de garant corporatist II, Georgios Kasapoglou, în calitate de garant personal. A fost instituită ipotecă în favoarea băncii Proton Bank SA, devenită ulterior Eurobank Ergasias SA, încheiată în data de 15 septembrie 2010, asupra navei „Kalliroi K“, ipotecă emisă de Autoritatea Navală Valletta, înregistrată în Registrul Maritim Naval.
 
Potenţialii cumpărători sunt invitaţi să consemneze cel târziu până la termenul de vânzare o garanţie de participare de cel puţin 10% din preţul de pornire a licitaţiei.
 
În secţiunea „Documente“ este disponibilă publicaţia de vânzare a navei „Kalliroi K“.

sursa foto: shipspotting.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii