Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalii s-au abţinut de la vot Inundaţiile de la Corbu declanşează gâlceavă în Consiliul Judeţean

ro

30 Oct, 2015 00:00 2319 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa a aprobat în şedinţa de ieri planul de administrare, regulamentul de organizare şi funcţionare, organigrama şi statul de funcţii ale Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP). În Sala „Remus Opreanu“ s-a aflat şi preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al RAJDP, Niculae Gheorghe, confirmat ieri prin votul consilierilor judeţeni în această funcţie. Voturile favorabile au venit doar după ce acesta şi-a prezentat planul de reorganizare şi de management.
 
Consilierul liberal Gheorghe Măndilă i-a solicitat şefului Consiliului de Administraţie al RAJDP să explice de ce ar fi încasat, ilegal, salariul de director al RAJDP în paralel cu pensia de drept, în timp ce firma fiicei sale ar fi derulat contracte cu regia de drumuri pe care o conducea. În faţa consilierilor judeţeni, Niculae Gheorghe a spus că toate aceste lucruri au fost perfect legale, legea permiţându-i să cumuleze pensia pentru limită de vârstă cu venitul salarial. Cât despre contractele firmei fiicei sale, acesta a afirmat că au fost făcute tot în limitele legii, precizând că nici ANAF-ul şi nici Curtea de Conturi nu au considerat că ar fi vorba despre vreo incompatibilitate ori nelegalitate.
 
Tot ieri, CJC a aprobat şi tarifele pentru deszăpezire şi combaterea lunecuşului pentru sezonul de iarnă 2015-2016, ce vor fi aplicate de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, în calitate de operator, în relaţia cu Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Pe parcursul punerii în executare a programelor şi obiectivelor de lucrări ale RAJDP, au apărut elemente noi, cum ar fi inundaţiile de acum câteva săptămâni de la Corbu, care au determinat operarea unor modificări. Astfel, valoarea totală a Programului cu obiectivele şi lucrările de drumuri şi poduri pe anul 2015, conform Anexei A, este de 27.469,83 mii lei, prin suplimentarea valorii iniţiale cu suma de 1.045,000,00 mii lei: se suplimentează valoarea lucrărilor de plombări îmbrăcăminţi rutiere cu suma de 100,00 mii lei, se suplimentează valoarea lucrărilor de estetică rutieră cu suma de 500,00 mii lei, se suplimentează valoarea lucrărilor de covoare bituminoase cu suma de 45,00 mii lei, se suplimentează valoarea lucrărilor de amenajare acostamente cu suma de 150,00 mii, se suplimentează valoarea lucrărilor de refacere a podeţelor după inundaţii cu suma de 250,00 mii lei.
 
Consilierul liberal Marian Cruşoveanu a fost cel care s-a arătat primul împotriva votării acestui proiect de hotărâre, deoarece, spune el, „am auzit de la cineva de la RAJDP că mai întâi se fac lucrările și apoi cer aprobarea CJC”. Toţi consilierii liberali s-au abţinut de la votare. Cristinel Dragomir a declarat că se va asigura de faptul că primarul comunei Corbu va afla de votul pe care acesta l-a dat în cazul acestui proiect de hotărâre.
 
Într-un comunicat de presă remis, ieri, de PNL Constanţa, se arată: „Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal s-au abținut, în ședința de astăzi (n.r. ieri) a Consiliului Județean Constanța, de la votarea proiectului de hotărâre nr. 12 privind «aprobarea modificării Programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2015 finanțate din bugetul Consiliul Județean Constanța» ca urmare a neconcordanțelor de conținut ale proiectului. Mai exact, consilierii județeni trebuiau să-și dea acordul pentru o serie de lucrări care, deși, conform proiectului de hotărâre, urmau să fie efectuate, în fapt, ele erau deja realizate”.
 
„Conducerea Consiliului Județean a introdus la acest proiect, în spiritul pur pesedist, câteva lucrări care erau deja efectuate, punând la înaintare lucrările efectuate în comuna Corbu, urmare a inundaților. Deși problema a fost semnalată cu o zi înaintea ședinței de CJC în discuțiile pe care le-am purtat, în cadrul Comisiei de Buget, cu directorul RAJDP, Lucian Poșerba, și cu președintele CA al RAJDP, Gheorghe Niculae, proiectul de hotărâre a fost păstrat pe ordinea de zi a ședinței fără a fi modificat. În schimb, au preferat să pună căruța înaintea boilor, fără să le pese de neconcordanța dintre proiectul de hotărâre și realitatea din teren”, a declarat liderul Grupului Consilierilor Județeni ai PNL, Marian Crușoveanu.
 
La capitolul „Proiecte, Program Operaţional pentru Pescuit (POP), din cauza sistării investiţiei, sumele alocate iniţial s-au diminuat, rămânând doar cheltuielile efectuate până în prezent. Celelalte capitole ale Listei de investiţii au suferit doar modificări valorice, rezultând în final o diminuare a valorii acesteia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii