Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lia Olguța Vasilescu ”Nu am auzit pe nimeni să se revolte că soldaţii au solda de 750 lei deşi fac parte din aceeaşi familie cu Ordinea Publică”

ro

10 Apr, 2017 08:15 45442 Marime text
"Discuțiile cu liderii de sindicat au fost foarte constructive. Mă uit și sunt foarte șocată de ceea ce văd în spațiul public. Sunt oameni care au venit la mine să discutăm legea și mi-au zis că sunt foarte mulțumiți... apoi spun că legea nu este bună", a zis ministrul Muncii, aseară, Lia Olguța Vasilescu, la antena 3.
 
 "Luni, depunem legea la Parlament, după ce o semnează şi senatorii. Sunt convinsă că această lege va fi foarte apreciată de cei care au salarii mici şi au fost nedreptăţiţi timp de 25 de ani, aşa cum sunt convinsă şi că ea va fi aplicată. Sunt la fel de convinsă că o vor aprecia şi cei cu salarii mari, care vor vedea ce creşteri au şi ei. Mai puţin bugetarii de lux. Puţini", a mai explicat Olguţa Vasilescu la Antena3.

"Azi, sindicatele din Ordinea Publică sunt revoltate că primesc doar 5%, iar Apărarea 20%, de la 1 iulie. Dar nu am auzit pe nimeni să se revolte că soldaţii, în anul de graţie 2017, au solda de 750 lei, deşi fac parte din aceeaşi familie ocupaţională cu Ordinea Publică, iar Ordinea Publică mai primeşte de la 1 Ianuarie 2018 încă 25 la sută. La fel ca şi Armata, care abia atunci se apropie binişor de Ordinea Publică. Până atunci, mă amuz văzând la tv câtă dezlănţuire de forţe s-a iscat împotriva unei legi pe care cei mai acerbi critici recunosc că nici măcar nu au văzut-o", mai spune ministrul. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Florin 11 Apr, 2017 21:00 Cineva tot incearca sa bage ZIZANIE intre noi MILITARI si POLITISTI ! OPRITI-VA ,nu vedeti ca sunteti manipulati unii inpotriva altora ? OPRITIVA !
  • Adrian 10 Apr, 2017 22:50 Prietene Andrei eu astept din anul 2014 sa rezolve militienii un dosar in care mi-a fost vandalizata masina sise cunoaste si faptasul si pana in ziua de azi nimic, tie ti se pare ca ei isi fac treaba ca sa isi merite banii.
  • Constantin 10 Apr, 2017 21:03 Andrei nu confunda tabla inmultiri cu cea zincata cum faceti voi militeni,armata are in paza si aparare aerul,pamantul si marea,voi aveti o tarla si cind nu va descurcati adica in 99,9% din cazuri chemati jandarmi,noi ne descurcam si rezolvam singuri treaba,tu poate nu mergi lunar cu masina cit mere un militar pe jos,noi fara voi ne descurcam dar invers nu prea,ce misiuni are un militar si ce aveti voi si ar fi o droaie de povestit,daca plimbi o mapa si amendezi babe care vind patrunjel nu inseamna ca ai dreptul sa judeci militari care au o viata destul de grea si multi nu apuca sa vada cuponul de pensie,nimeni nu respecta haina militara dar toti au nevoie de ea cind rahatu se impute
  • fara nume 10 Apr, 2017 20:33 Băi nea Gigi Mandolină,ăsta care își mai spune și Andrei ,tu crezi că toți care sunt în armată stau și fac pază ?Tu crezi că doar ăsta e rolul armatei , să-și pazeasca
  • Sandokan 10 Apr, 2017 16:35 Daca pui alarma sa sune nu te m,ai arată la știri,rupt de beat cu mașină de serviciu,bătând oameni nevinovați,dând amenzi aiurea doar pentru ați face planul,am 23 ani vechime de subofițer si salariu 1500,ti se pare normal? Tu cat ai salariu fai Andrei???
  • Sandokan 10 Apr, 2017 15:14 Fai Andrei de ce nu te angajezi si tu in armată sa pui alarma sa sune???
  • radu alin 10 Apr, 2017 15:12 ba esti nebun doarme soldatul in post pazeste alarma sa nu doarma peste program si politistii dorm in masinile de servici si asteapta sa se termine programul sau cei de la tara merg pe la grătare la domnul primar după găini brinza si lapte pt ala mic si daca se mai întîmplă sa mai fie ceva prin sat mai ies si eu din postul de poliție in rest nimic!hai sictir nu te mai plînge atit si min ca mai mult rahat decit trebuie!rămîi sanitar gogule!
  • Luca 10 Apr, 2017 15:11 Bai andrei si gabori ce fac ca in afara de a lua spaga si de a manca gogosi ca vacile ce fac si mai iau si o gramada de bani esti tu sigur ca un soldat sta si pazeste alarma da hai o data sa stam amandoi in paza sa vedem care adoarme primu si sa mergem si intr o aplicatie sa vedem daca iti convine sa te duci pe bani tai si cand vii acasa dupa 2 sau 3 saptamani sa ti ceara copii ceva si tu sa.le zici pai nu am bani ca mi a luat armata
  • Mihai 10 Apr, 2017 14:59 Mai,Andrei... fraierul ala care sta in foisor si pazeste alarma , in comparatie cu tine care plimba strazile dintr-o parte-n alta sa duca o hartie, o citatie sau o amenda la o poarta sau alta, fraierul ala merge in Afganistan sa LUPTE cu acest regim terorist pt ca tu si familia ta sa mergi in siguranta pe strada. Acel fraier din foisor iti elibereaza strada de zapada pt a putea merge tu cu masina sa imparti fluturasi. Acel fraier iti scoate bunicii de sub zapezi ,in timp ce tu esti ocupat cu caldurica. Si tot acel fraier din foisor iti salveaza rudele din calea apelor,la inundatii. Si...la urma urmei...ce face acel fraier? Tot in foisor dorme si pazeste alarma ?
  • Gabriel 10 Apr, 2017 14:32 Daca nu va convine haideti sa facem schimb sa vedem cum este cand pleci in aplicatie .Soarta ca suntem soltati.
  • Marian 10 Apr, 2017 14:05 Băi "andrei" vezi ca vorbeşti si in numele altora. Vezi de balta ta cu peste.
  • Codreanu monica 10 Apr, 2017 13:46 Ar fi bine sa fie luati in seama si cei care nu au sindicate care sa ii reprezinte sau sa organizeze greva. Toti vorbesc ca nu au dreptul soldati sa le mareasca salariile dar nimeni nu stie ca le-au inghetat salariile la nivel de 2009. Si au vechime de ani de zile. Cei care se incadreaza in prezent castiga mai bine ca cel cu vechime, nu mi se pare corect ca un tanar angajat sa castige mai bine decat un cadru. Ganditi-va ca in caz de ceva ei sunt in prima linie nu politistii, avocati etc.
  • andrei 10 Apr, 2017 10:38 bai olguta...tu esti normala la cap? pai cum sa ii dai unui soldat care sta in foisor si "pazeste" alarma sa nu cumva sa doarma peste program, un salariu asemanator cu al unui politist din mediul rural care face TOT? dosare penale, sanctiuni, diverse cereri, toate problemele din comuna sunt rezolvate de ei...pe cat pot, desi nu sunt cadastristi, mediatori sau avocati...nu ii bag la mijloc pe cei de la ordine publica la oras pt ca ei doar se plimba....trebuie salarizarea facuta diferentiata pe risc, productivitate si tipul serviciului...cei din operativ ar trebui cel putin cu 25% mai mult fata de cei din neoperativ
  • Jiji 10 Apr, 2017 09:04 Exemplu de salariu.in sectorul 1... ofiterul de stare civila ..1400 lei,salariu ...total...nimic in plus....cat agentul de paza ,de la poarta, cu 8 clase, tot 1400 lei!!!!